Egy autós apróhirdetési oldalra kerültek fel a napokban a Budapest Airport volt hóeltakarító járművei, amelyeket eladásra kínálnak.

A Mercedes Benz 2041 Actros 4X4 nyergesvontatókat hóekével és Jetbroom seprűvel  együtt hirdeti egy kereskedő.

A leírás szerint a keveset futott, megkímélt vagy újszerű állapotú szerelvényeket 26,9 és 27,8 millió forint közötti áron kínálják, ezek az összegek már az áfát is tartalmazzák.

Az egyik hirdetés. (Forrás: hasznaltauto.hu)

Az ügyben megkerestük a Budapest Airportot, válaszukban megerősítették, hogy az értékesítésre kínált gépek korábban valóban a cég havas flottájában teljesítettek szolgálatot.

Hozzátették: a gépek minimális futásteljesítményt értek el az elmúlt években, hiszen csak a rövid, havas időszakokban dolgoztak velük.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport a járművek 5 éves használata után döntött úgy, hogy lecseréli a flottát új gépekre, mert álláspontjuk szerint így magasabb színvonalon garantálható a biztonságos téli üzemmenet.

A gépek kapcsán a gyártóval speciális jótállási vita volt, amely lezárult a cég tájékoztatása szerint.

Kiemelték: a hivatkozott hirdetéseket nem a Budapest Airport tette közzé, hanem a gépek vevője, akire még nem szállt át a gépek tulajdonjoga, a hirdetésekben közölt információkért így a reptérüzemeltető nem tud felelősséget vállalni.

A hirdetések itt, itt, itt, itt és itt tekinthetők meg.