Nyolcvannégy kilogramm kokaint találtak az argentin hatóságok a KLM Cargo Boeing 747-400F repülőgépének fedélzetén Buenos Airesben. A lefoglalt kábítószer értéke 7,5 millió euró, a repülőgép három fős személyzetét letartóztatták.

A PH-CKA lajstromjelű áruszállító repülőgép, amelyet a Martinair üzemeltet a KLM Cargo számára, MP 6912-es járatszámmal érkezett Buenos Airesbe a brazíliai Campinas repülőtérről, és Quito (Ecuador) érintésével repült volna vissza Amszterdamba január 14-én.

A repülőgép éppen induláshoz készülődött a Buenos Aires-i repülőtéren, amikor az argentin vámhatóság 50 ügynöke öt drogkereső kutyával, bírósági határozattal átkutatta.

A Boeing 747-es rakterében a rakománypaletták közé elrejtve összesen 82 csomag kokainra bukkantak.

A repülőgép személyzetének három tagját és a gép rakodását végző négy repülőtéri alkalmazottat a helyszínen letartóztattak, de az üggyel kapcsolatban összesen 23 embert vettek őrizetbe – írta az aviation24.be a holland AD lap információira hivatkozva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azt egyelőre vizsgálják, hogy az illegális rakomány Buenos Airesben került-e a gép fedélzetére, vagy már rajta volt, amikor megérkezett Brazíliából.

A KLM szóvivője a holland lapnak megerősítette, hogy az argentin hatóságok vizsgálódnak az ügyben, azonban a folyamatban lévő eljárásra tekintettel részleteket nem volt hajlandó elárulni.