Összekoccant két Boeing 737-800-as repülőgép a Toronto – Pearson Nemzetközi repülőtéren január 5-én, pénteken az esti órákban. Az egyik érintett repülőgép segédhajtóműve kigyulladt az ütközést követően, a tűz átterjedt a másik gép szárnyvégére is.

A WestJet Boeing 737-800-as, C-FDMB lajstromjelű repülőgépe a mexikói Cancúnból érkezett Torontóba a cég WS 2425-ös járatán, a repülőgép a 24R jelű futópályára történő leszállást követően a terminálhoz gurult. A repülőgépnek a terminál közelében az egyik gurulóúton várakoznia kellett, hogy az állóhelyre gurulhasson.

Eközben a földi kiszolgáló személyzet megkezdte a Sunwing Airlines C-FPRP lajstromjelű Boeing 737-800-as repülőgépének kitolását a a 3-as terminál A14-es kapujától. A repülőgépet üresen vontatták le a termináltól egy másik állóhelyre.

Az Aviation Safety Network első értesülései szerint a kitoláskor a Sunwing Airlines Boeing 737-800-asának farokrésze a nekikoccant a várakozó Westjet 737-es repülőgép szárnyvégének.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ütközést követően a C-FPRP lajstromjelű repülőgép segédhajtóművénél (APU) lángok csaptak fel, mely átterjedt a másik érintett repülőgép szárnyvégére is. 

A tüzet hamar eloltották, de a WestJet repülőgépét kiürítették a vészcsúszdák segítségével.

Az eseményről készült beszámolók hozzáteszik, hogy a repülőtéren rendkívül zord téli időjárás uralkodik a napokban, a hőmérsékleti minimumok megközelítik a -20 fokot az éjszakai órákban.

Stephen Belford (@stephen_belford) által megosztott bejegyzés,