Összetűzésbe került a Turkish Airlines a nigériai hatósággal, utóbbi az elhagyott poggyászok miatt be akarta zártani a légitársaság ottani járatait. A tárgyalások után viszont már a kapacitások ideiglenes bővítéséről állapodtak meg.

A Nigériai Civil repülési Hivatal (NCAA) decemberben be akarta záratni a Turkish Airlines Isztambulból Lagosba, Abujába és Port Harcourtba közlekedő járatait, mert a légitársaság több esetben is egyszerűen elhagyta a Nigériába tartó utasok feladott poggyászait.

Az érintettek egy része panaszt is tett az afrikai országban, ennek a helyi hatóság erélyes fellépése lett az eredménye, delegáltjaik december második hetében találkoztak a török légitársaság képviselőivel. A tárgyalások végén a Turkish Airlines megígérte, minden nigériai utas csomagját a lehető leghamarabb eljuttatják a célállomásokra.

Előző nap a nigériaiak még le akarták állíttatni a járatokat, de az egyeztetés után már a kapacitások ideiglenes bővítéséről adtak hírt Isztambul és Abuja között.

Ennek révén négy napon keresztül fokozatosan megérkezhettek a célállomásokra a korábban Törökországban elveszett, majd megtalált csomagok. A CH Aviation beszámolója szerint emiatt december 13. és 16. között több járaton nagyobb kapacitású repülőgépek, két-két alkalommal Boeing 737-900ER-ek és Airbus A330-asok közlekedtek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Illusztráció, a Turkish Airlines Airbus A330-asa (Fotó: AIRportal.hu)