Az elméleti tudást biztosító tantermi oktatást követően szeptembertől három hónapos gyakorlaton vesznek részt a repülőgép-karbantartó vállalat mostani évfolyamának tanulói, a következő képzésre pedig még lehet jelentkezni.

Az erős nemzetközi háttérrel rendelkező Lufthansa Technik Budapest folyamatosan bővül, egyedülálló képzési lehetőségekkel és kiváló állásajánlatokkal várja leendő munkatársait, továbbá kiemelten fontosnak tartja a szakmai utánpótlás kinevelését, amit az is bizonyít, hogy immár 3. éve indítja el saját repülőgép-szerelő képzését – olvasható a cég közleményében.

A 2022-ben indult képzés tanulói az egyéves, alapos elméleti tudást biztosító tantermi oktatást követően idén szeptemberben kezdik meg a 3 hónapos gyakorlati képzést a Lufthansa Technik Budapest hangáraiban.

A vállalat nagy várakozással tekint a fiatal szakemberek érkezésére, akik nem csupán a munkaerő-állomány megerősítésében segítik majd a céget, hanem abban is, hogy továbbra is kiemelkedő szolgáltatást nyújtson.

Forrás: Lufthansa Technik Budapest

A tanulók gyakorlati képzést követő integrálása a termelési csapatba újabb mérföldkövet jelent majd a vállalatnál megkezdett karrierjük szempontjából. Lehetőségük nyílik ugyanis arra, hogy sokéves tapasztalattal rendelkező repülőgép-szerelők mellett dolgozzanak, és a gyakorlatban is alkalmazzák megszerzett tudásukat, valamint tovább fejleszthessék a repülőgép-szereléshez szükséges készségeiket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miért érdemes repülőgép-szerelőnek tanulni?

A repülőgép-szerelő szakma virágzó jövő elé néz, ugyanis nem csupán hazai, hanem nemzetközi szinten is óriási az igény a szakemberekre, 20 éven belül várhatóan 610 000 repülőgép-szerelőre lesz szükség globálisan – emlékeztet a cég.

Ebben a helyzetben, mint hozzáteszik, a Lufthansa Technik Budapest különösen fontos szerepet játszik a légiközlekedési iparág jövőjének alakításában magas színvonalú képzésével és innovatív megoldásaival.

Emlékeztetnek arra is, hogy bár a technológia folyamatos fejlődése hatással lehet a repülőgép-szerelő szakma jövőjére is, illetve minden bizonnyal változásokat is hoz majd, a karbantartók szakértelme, tapasztalata és készségei nélkülözhetetlenek a megbízható és biztonságos légiközlekedéshez.

Az automatizáció és a rendszerek fejlődése a cég szerint inkább abban játszik majd szerepet, hogy támogassa és javítsa a repülőgép-szerelők munkáját, annak hatékonyságát, mintsem hogy helyettesítse.

A szakemberek továbbra is kulcsfontosságú szerepet fognak játszani a légiipar jövőjében, ezért érdemes minél hamarabb elsajátítani az ehhez szükséges készségeket.

Kata, a 2022 szeptemberében indult repülőgép-szerelő képzés tanulója. (Forrás: Lufthansa Technik Budapest)

„Nekem például gyerekkori álmom volt, hogy ezen a szakterületen dolgozhassak, így éltem a lehetőséggel, és jelentkeztem a Lufthansa Technik Budapest képzésére” – mondta el Kata, a 2022 szeptemberében indult képzés egyik tanulója.

„Célom, hogy B1 szakszolgálati engedélyt szerezzek, amelyhez minden szükséges felkészítést és tudást megkapok az iskolapadban. Rengeteg új dolgot sajátíthattam el magam is az egy éves képzés alatt, mérnöki ismeretektől kezdve a villamosságon át egészen az aerodinamikáig” – tette hozzá.

„Persze nagyon sok időt és energiát kell belefektetni, hogy jól teljesítsünk a vizsgákon, és megszerezzük a szakmánkhoz szükséges alaptudást, azonban oktatóinktól minden támogatást megkapunk, hogy sikeresen leküzdjük az esetleges akadályokat, ezen felül pedig szívvel-lélekkel adják át azt a hatalmas tudást, amelyre szükségünk lesz szakmai utunk során” – emelte ki a tanuló.

Hogyan épül fel a Lufthansa Technik Budapest repülőgép-szerelő képzése?

A vállalatnál a repülőgép-szerelés iránt érdeklődő tanulók egy átfogó képzési programban ismerkedhetnek meg ezzel a hiányszakmával.

A cég által kínált karrierútnak, valamint a tehetséggondozásnak köszönhetően a motivált tanulók akár öt év alatt megszerezhetik az összes szükséges jogosítást, és egyúttal megduplázhatják fizetésüket is ezen évek során.

A tantermi képzés során az alapvető mérnöki ismeretek, mint például az avionikában és az aerodinamikában szerzett jártasság mellett a diákok megismerkedhetnek a különböző repülőgép-rendszerekkel, a hibaelhárítási technikákkal és a rutinszerű karbantartási eljárásokkal is.

Ezen felül természetesen a gyakorlati oktatás is elengedhetetlen része a vállalat által kínált programnak. A tanulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy nagy tudással rendelkező és tapasztalt oktatók irányításával valódi repülőgép-alkatrészekkel dolgozzanak.

A 2023 szeptemberében induló képzés

A Lufthansa Technik Budapest elkötelezett a tehetséggondozás és az egyedülálló karrierút biztosítása mellett, amit az is bizonyít, hogy a vállalat saját repülőgép-szerelő képzését elvégzett tanulók a program befejezése után automatikusan állást kapnak a cégnél, valamint már a képzés időtartama alatt is fizetésben, továbbá a cég teljes állású munkavállalóiként egyéb juttatásokban is részesülnek.

A Lufthansa Technik Budapest féléves és év végi vállalati célprémiumot, cafetériát, valamint már az első munkanaptól kezdődően kedvezményes repülőjegy-vásárlási lehetőséget biztosít dolgozóinak a Lufthansa-csoport járataira.

A képzésre jelentkezőktől mindössze érettségi bizonyítványt és minimum középszintű, aktív angol nyelvtudást várnak el.

Ezeken felül a fizikai alkalmasság, műszaki beállítottság és jó kézügyesség elengedhetetlen, továbbá nem árt a kitartás, az elhivatottság és az érdeklődés a repülőgépek, valamint a légiközlekedés különleges világa iránt.

A Lufthansa Technik Budapest repülőgép-szerelő képzésére önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet jelentkezni a job@lhtb.hu e-mail címen július 31-ig.