Öt egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Wizz Air a pilóta utánpótlásképzés biztosítása érdekében és újabb szimulátort is beszereznek, amelyet jövőre állítanak üzembe.

Fotó: Wizz Air | © AIRportal.hu

Fotó: Wizz Air

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a lengyel Chelm Állami Egyetem, az Észt Repülési Akadémia és a Vilnius Gediminas Műszaki Egyetem tanulói az egyetem elvégzése után a megállapodás értelmében automatikusan meghívást kapnak a Wizz Air felvételi programjába, ez ugyanakkor még nem garantálja a biztos állást. Az azonban előnyt jelent, ha ezen egyetemek egyikén végeztek, mivel az intézmények már megszerezték a Wizz Air minősítését.

Diderick Pen, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója az esemény után elmondta, csak 2017-ben 14 új repülőgép érkezik a Wizz Air flottájába. Hogy az új gépekre elegendő személyzet legyen még ebben az évben 360 új légiutas-kísérőt és 180 pilótát szeretnének alkalmazni.

A következő öt évben Diderick Pen elmondása szerint a pilóták száma a mostani 850-ről 1500 fölé emelkedik, ennek biztosítása érdekében kötöttek partneri megállapodások az egyetemekkel. A szakemberek biztosítása azonban több lábon nyugszik: kadétiskolákkal is együttműködési megállapodásokat kötnek, illetve a piacról is szereznek pilótákat.

Az üzemeltetési igazgató jelezte azt is, hogy a Budapesten lévő két szimulátor mellé a tervek szerint egy harmadikat is beszereznek, hogy biztosított legyen az új pilóták képzése, illetve a már meglévők továbbképzése. A bővítésről a döntés már megszületett, és ha minden terv szerint halad, 2018-ban üzembe állhat az újabb Airbus A320 szimulátor.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.