Napi huszonötezer induló utas átvizsgálása, több ezer feladott poggyász ellenőrzése, egy tizenhárom millió fős forgalmú repülőtér biztonságának garantálása – egyebek mellett ez a fő feladata az idén júliusban ötödik évét ünneplő BUD Security Kft.-nek.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport 100 %-os tulajdonú leányvállalata meghatározó szereplője lett a hazai légiközlekedési biztonsági piacnak – a reptérüzemeletető közlése szerint.

Több mint ötszáz ember teljesít szolgálatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a BUD Security Kft. alkalmazásában. Legtöbbjükkel az utasbiztonsági területen lehet találkozni, ami nagy odafigyelést, emberismeretet és kiváló kommunikációs készségeket igénylő, felelősségteljes munkakör.

Forrás: Budapest Airport

A BUD Security Kft. elindulásától kezdve szorosan együttműködik a szakmai felügyeletet gyakorló Repülőtéri Rendőr Igazgatósággal; a BUD Sec a saját szakmai protokolljait, eljárásait az RRI-vel egyeztetve, annak útmutatásai alapján alakította ki.

A BUD Security emberei végzik az Egyesült Államokba tartó American Airlines (az ICTS nemzetközi biztonsági cég alvállalkozóiként) és LOT-járatoknál a check-in előtti biztonsági ellenőrzést is, amit az amerikai TSA (Transportation Security Administration) közlekedés biztonsági ügynökség helyszínen járt ellenőrei is auditáltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Nagyon büszke vagyok a munkatársaim teljesítményére, hiszen a negyedéves anonim utas-elégedettségi felmérésen rendre a legmagasabb értékelést kapják a repülőtéren dolgozó utasbiztonsági ellenőrök.” – jegyezte meg Szabó István, a BUD Security ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy mostanra biztonsági szempontból a budapesti repülőtér Európa élvonalába küzdötte fel magát, amit a magyar hatóságok és szervezetek, valamint az Európai Unió repülésvédelmi ellenőrei is elismernek. Ma már külföldre is hívják tanácsadásra a BUD Sec munkatársait, ami különösen nagy megtiszteltetés és a szakmai bizalom jele.

„ Rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a munkatársaink állandó szakmai képzésére, hiszen ezen a területen nagyon gyorsan kell reagálni a biztonsági kockázatok megjelenésére. Külön öröm a számomra hogy a versenyképes szakmai felkészítés mellett versenyképes béreket tud nyújtani a munkatársai számára BUD Security Kft.” – hangsúlyozta Zahorán-Pirisi Zsuzsa a BUD Sec másik ügyvezető igazgatója.

Azt is elmondta, hogy a BUD Sec-nél a megszerzett tapasztalatot garantált bérnövekedéssel is elismeri a biztonsági cég vezetése. A dinamikusan fejlődő biztonsági vállalkozás egyre kiterjedtebb körű szolgáltatásokat nyújt a budapesti repülőtéren és annak területén kívül is a partnereinek.