Öt ukrán repülőtérrel is tárgyalásokat folytat a Ryanair a 2019-es járatnyitásokról – mondta Michael O’Leary vezérigazgató az egyik ukrán turisztikai lapnak.

Kyivpost beszámolója szerint O’Leary azt tervezi, hogy agresszív bővítésbe kezdenek az ukrán piacon, amelyen túl nagy konkurenciát egyelőre nem kell tartani. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudják még ebben az évben elindítani a tervezett jártokat.

Az érintett repülőterekre nem tért ki, arra a kérdésre, hogy a városok között van-e a spekulációknak megfelelően Harkov, Odessza, Dnyipro, Herszon és Vinnicja O’Leary azt mondta az említett városok többségével folynak a tárgyalások. Hozzátette, hogy a Ryanair legfőbb ukrán célállomása a továbbiakban is Kijev lesz.

Fotó: AIRportal.hu

Azt mondta, egyelőre túl korai még konkrétumokról beszélni, a tárgyaló feleknek még további teendőik vannak a projekttel kapcsolatban.

Ukrajnában a Ryanairen kívül a Wizz Air van még jelen, de amíg a Ryanair Boriszpilen, addig a Wizz Air a zsuljani légikikötőből üzemeltet járatokat. A fővároson kívül a lvivi repülőtéren vannak még komoly kapacitások, de az ország több része lényegében lefedetlen. A legnagyobb kapacitásokat az Ukrain International Airlines biztosítja, a fapados cégek azonban még nem kezdtek el harcolni. A bécsi repülőtéren keletkezett űr miatt valószínűleg egy darabig még nem is fognak, a schwechati bővítés ugyanis fontosabb a Ryanairnek, a Wizz Airnek és az easyJetnek is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.