Otthoni becsekkolást és poggyászfeladást mutatott be a flydubai, a szolgáltatás egyelőre Dubajban érhető el átszámolva nagyjából 8 ezer forintért.

Az Emirates társlégitársasága honlapján közölte, hogy a Dubajból induló, vagy oda tartó járatain vezeti be. A szolgáltatást a saját földi kiszolgálójuk, a dnata, illetve a DUBZ céggel együtt végzi, az otthoni becsekkolás részeként poggyászfeladásra is lehetőség van.

Az úgynevezett doorstep csomagfeladás lényege, hogy a földi kiszolgáló emberei legkorábban egy nappal, legkésőbb 6 órával a járat indulása előtt megjelennek az utas által megjelölt címen, és begyűjtik a feladandó poggyászt, majd azt a repülőtérre viszik. A szolgáltatást azok is igénybe vehetik, akik csak kézipoggyásszal utaznak, a csomagjukat így is leadhatják, majd azt a beszállítókapuknál, beszállás előtt kapják meg a földi kiszolgálótól.

A flydubai első új generációs Boeing 737 MAX 8 repülőgépe. (Fotó: Boeing)
Azok az utasok, akik Dubajba érkeznek arra is van lehetőségük, hogy a csomagot ne nekik kelljen kivárni a szalagnál, hanem egy előre megadott címre (akár otthonra, akár szállodába) kérhetik a kiszállítást.Az otthoni becsekkolás Dubaji Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljáról induló járatoknál érhető el, az otthoni poggyászfelvétel és -leadás csomagonként 110 dirhamba, átszámolva nagyjából 8 ezer forintba kerül, de június 30-ig kedvezményes áron lehet igénybe venni.A flydubai Magyarországhoz legközelebb Pozsony Stefanik-repülőtérre közlekedik hetente háromszor. Romániába, Bukarest Otopeni Nemzetközi Repülőtérre naponta járnak Boeing 737-eseikkel.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.