A légitársaság közlése szerint műszaki ok miatt került hirtelen süllyedésbe a Sydney-ből Aucklandbe tartó Boeing 787-es, ennek következtében számos utas és a személyzet több tagja is megsérült.

A LATAM CC-BGG lajstromjelű, Boeing 787-9 típusú repülőgépe a légitársaság LA 800-as számú járatát teljesítette március 11-én Sydney-ből Santiago de Chilébe az új-zélandi Aucklandben tervezett köztes megállóval.

A Dreamliner körülbelül egy órával az aucklandi leszállás előtt, a Tasmán-tenger felett hirtelen veszített a magasságából, amelynek következtében 50 ember, utas és légiutas-kísérő zúzódásos sérüléseket szenvedett, többen beverték a fejüket a kabin plafonjába.

A járat később leszállt az új-zélandi város repterén, ahol az egészségügyi személyzet várta a sérülteket. Sokukat a helyszínen ellátták, de hét utast és a személyzet három tagját kórházba szállították további vizsgálatra.

A LATAM azt közölte, hogy „a repülés során egy műszaki hiba történt, amely erős rázkódást okozott”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasok beszámolói szerint a repülőgép hirtelen süllyedésbe került a leszállás előtt 50 perccel, minden, ami nem volt rögzítve, a kabin mennyezetének csapódott, az utasok rövid ideig a súlytalanság érzését élték át.

Beszámolók szerint a járat kapitánya a gép irányításának visszanyerését követően azt közölte a fedélzeten tartózkodókkal, hogy rövid időre kikapcsoltak a pilótafülke műszerei, majd hirtelen újra működésbe léptek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!