Panaszkodnak a Boeing 737 MAX 8 repülőgépek mellékhelyiségeire az American Airlines légiutaskísérői.

Forrás: Boeing

A légitársaság utasai tapasztalhatták, hogy az új generációs 737 MAX repülőgépeken a gyártó kisebb méretű mellékhelyiségeket helyezett el annak érdekében, hogy a repülőgépbe még plusz üléssorokat tudjanak bezsúfolni.

Ugyanakkor a fedélzeti berendezésről a megrendelő – tehát a légitársaság – dönt.

A visszajelzések szerint olyan kicsi mosdókagyló is, az utasok egyszerre csak az egyik kezüket tudják a csap alá tartani. Továbbá a csapból így könnyedén kifröccsen a víz az utasokra és a padlóra.

A légiutaskísérők kifogásolták azt is, hogy a hátsó WC-k az utolsó üléssor és a konyha közé kerültek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amikor mindkét mellékhelyiség ajtaját kinyitják az utasok, azzal tulajdonképpen lerekesztik a konyhában dolgozó légiutaskísérőket, akik ilyenkor nem tudnak kijutni az üléssorok közé az utasokhoz.

A légiutaskísérők egy csoportja a Los Angeles Times információi szerint Doug Parkerhez, a légitársaság vezérigazgatójához fordult a panaszokkal.

Az American Airlines szóvivője szerint a kifröccsenő víz problémáját a légitársaság már kezelte, a csapokra olyan szűkítőket helyeztek el, melyek csökkentik a vízsugár erősségét.

Az ajtók okozta akadály problémájára a cég még keresi a megoldást.

Az American Airlines jelenleg három példányt üzemeltet az új generációs hajtóművekkel felszerelt Boeing 737 MAX 8 típusból, ezek Miami és New York közötti járatokon repülnek. A cég flottájában 2018 végéig 20-ra bővül a MAX-ek száma és a következő négy évben minden esztendőben 20-20 darabot vesznek át.