Plakátkiállítás nyílt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a LOT Polish Airlines fennállásának 90. évfordulója alkalmából.

A Skycourt érkezési szintjén, az A és B terminál közötti folyosón megnyílt kiállításon a légitársaság történelmében korábban készült és marketing célokra használt plakátokat tekinthetik meg az érdeklődők.

Elżbieta Borzon, a LOT magyarországi irodavezetője a megnyitón elmondta, 1929 januárjában döntött úgy a lengyel civil közlekedési hatóság, hogy az addig magánkézben lévő lengyel légitársaságot államosítják, ezzel megalakult a LOT Polish Airlines. A kiállításon látható 22 plakát közül az első még ebben az évben, azaz 1929-ben készült.

A magyarországi járatok 9 évvel később, 1938 nyarán indultak el, majd a világháborús szünetet követően 1949-ben, 70 évvel ezelőtt nyíltak meg újra. Hangsúlyozta, kevés légitársaság van a világon, amelynek akkora tapasztalata van, mint a LOT-nak, amely Európa hatodik legidősebb légitársasága.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ehhez kapcsolódva Adrian Kubicki, a LOT szóvivője azt mondta: büszkék arra, hogy ekkora múltjuk van, és arra is, hogy mára az egyik leginnovatívabb európai légitársaság lett a cég.

A szóvivő szerint a fejlődésben komoly szerepe van a budapesti bázisnak is, amelynek bővítése folyamatban van, még ebben az évben újabb jártok nyitását jelentik be.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője felidézte: a magyar és lengyel kapcsolatok a 60-as, 70-es években is erősek voltak, a filmművészetben, jazzben és a plakátok tervezésében Lengyelország kiemelkedő volt. Ekkor a magyaroknak az elérhető hosszútávú jártokat a LOT tudta biztosítani, varsói átszállással – mondta.