A világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legelismertebb légitársasága, a Qatar Airways meghívást kapott a oneworld® -be, a világ legnívósabb légitársasági szövetségébe.

Az eseményt az október 8-án New Yorkban tartott sajtótájékoztatón jelentették be a légitársaság és a légiszövetség vezetőségének jelenlétében.

Az immár második alkalommal az ‘Év Légitársaságának’ megválasztott Qatar Airways a Perzsa-öböl országainak három nagy légitársasága közül elsőként fog egy globális légiszövetséghez csatlakozni. Az integráció várhatóan 12-18 hónapot vesz igénybe.

2013-ban az új dohai Nemzetközi Repülőtér megnyitásával a légitársaság teljesen új légikikötőbe költözik. A premium kategóriás globális elosztóközpont a tervek szerint évi 50 millió utast lesz képes fogadni.

A Qatar Airways működésének 15 éve alatt stabil nemzetközi útvonalhálózatot épített ki, kulcsfontosságú üzleti és szabadidős célállomásokra repül világszerte. Magas színvonalú szolgáltatásaiért számos elismerést kapott, többek között a Skytrax által odaítélt ‘Ötcsillagos Légitársaság’ díjat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság 70 ország 120 célállomására üzemeltet járatokat, beleértve olyan oneworld hubokat, mint Amman, Berlin, Buenos Aires, Hong Kong, London, Madrid, Melbourne, Moszkva, New York, Oszaka, Tokió és Kuala Lumpur.

A meghívás ünnepélyes csoportképe (Fotó: Qatar Airways)


15 célállomás és három ország – Irán, Ruanda és Seychelles-szigetek – új desztinációként jelennek meg a légiszövetség útvonalhálózatában és a Qatar Airways több száz úticél esetében minőségi alternatívát jelent majd az utazóközönségnek. Azok az utazók, akik például Ázsiából Dél-Európába vagy Ázsiából Afrikába utaznak kényelmes csatlakozással, egyetlen átszállásal juthatnak el úti céljukra, erre a oneworld hálózatán belül korábban nem volt lehetőségük.

A Qatar Airways üzemelteti a világ egyik legfiatalabb és legmodernebb flottáját, A géppark jelenleg 111 Boeing és Airbus repülőgépből áll, amelyek átlag életkora négy év.

A csatlakozással a oneworld útvonalhálózatában globálisan 159 ország 856 célállomása lesz elérhető. A 2600 gépből álló flotta több mint 9300 járatot teljesít és évente 342 millió utast szállít, a bevétel megközelíti a 120 millió dollárt.

A csatlakozás után a légitársaság utasai igénybe vehetik a szövetség teljes útvonalhálózatát. A törzsutas programok harmonizációja pedig azt jelenti, hogy a légitársaság 2,2 millió törzsutasa bármelyik oneworld légitársaságra gyűjtheti a mérföldeket és tagsági szinttől függően igénybe veheti a szövetség több mint 550 repülőtéri váróját. A légiszövetség 125 millió törzsutasa természetesen hasonló előnyökhöz jut, amikor Qatar Airways-zel repül.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!