Rafal Milczarski marad a LOT Polish Airlines vezérigazgatója, miután a felügyelő bizottság újból neki szavazott bizalmat. 

A lengyel légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Cambridge Egyetemen végzett szakember 2016 januárja óta vezeti a céget, azóta az állam létrehozott egy holdingot is, amely az összes, állami tulajdonú légiközlekedési vállalatot összefogja, 2017-óta Milczarski ennek a cégcsoportnak az elnöki pozícióját is betölti.

A közlemény arról nem számol be, hogy Rafal Milczarski újabb megbízatása mennyi időre szól, lengyel forrásokból úgy tudjuk, 4 éves időszakra nevezték ki.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Júliusban írtunk arról, hogy a LOT új vezérigazgatót keres, mivel a cég a honlapján tett közzé hivatalos álláshirdetést. Később lapunknak az ügyet jól ismerő források azt mondták, mindez csak formaság, a törvényi megkötések miatt van rá szükség, de nem szándékoznak új vezérigazgatót kinevezni.

A LOT-nál a közelmúltban több személyi változás is volt, Adrian Kubicki szóvivő július végével távozott a légitársaságtól, helyét két új alkalmazott vette át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.