Egy lövedék átszakította egy leszálláshoz készülő ATR-72-es törzsét az indonéziai Dekai reptérének megközelítésekor, személyi sérülés szerencsére nem történt.

A Wings Air regionális légitársaság IW 1646-os számú belföldi járatát teljesítő, PK-WJT lajstromjelű ATR-72-200-as Jayapurából a Pápua tartományban fekvő Dekaiba repült 36 fővel a fedélzetén február 17-én.

A célreptér 07-es jelű futópályájának megközelítése közben a repülőgépre rálőtt egy helyi fegyveres bűnözői csoport, a seputarpapua.com portál értesülése szerint.

A lövedék az ablaksor alatti részen átlyukasztotta az ATR törzsét és belső burkolaton át a 19. sor üléseinél behatolt az utastérbe, de szerencsére nem talált el senkit – az AVHerald adatlapja szerint.

A repülőgép folytatta a leszállást és biztonságosan megérkezett a repülőtérre, de az incidens után egyelőre még nem szállt fel. Személyi sérülésről nem érkezett hír.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az értesülést egy helyi tisztviselő is megerősítette, hozzátéve, hogy vélhetően nem célzottan a repülőgépre adták le a lövést, de vizsgálatot indítottak az ügyben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!