Iparági értesüléseink szerint a Wizz Air rárepül a Debrecen és Moszkva közötti útvonalra, Váradi József lapunknak annyit mondott: folyamatosan vizsgálódnak.

Több forrásunk is megerősítette, hogy a Wizz Air újabb járatfejlesztés felé hajlandó további lépéseket tenni, ezúttal a debreceni bázist fejlesztenék egy újabb járat megnyitásával. Úgy tudjuk, hogy a magyar hátterű diszkont légicég a Debrecen és Moszkva közötti útvonalat szemelte ki magának.

Az információkkal egybevág az az olvasónk által talált, 2017. július 17-én kelt dokumentum a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (mint a Nemzeti Közlekedési Hatóság utódja) honlapján, amely szerint

az államközi szerződéssel szabályozott Magyarország és Oroszország közötti légi összeköttetésen belül a még ki nem szolgált Debrecen és Moszkva közötti járatra valaki igényt jelentett be.

Váradi József az AIRportalnak egy más témában tartott telefonos interjú során sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket. Annyit mondott, hogy folyamatosan vizsgálják a debreceni bázis fejlesztési lehetőségeit, a moszkvai útvonalat szintén vizsgálják, de elköteleződés semmilyen döntés formájában nem történt egyelőre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


A Wizz Air jelenleg egy repülőgépet állomásoztat a debreceni bázison, ahonnan hat útvonalra (Milánó-Bergamo, Malmö, Tel Aviv, Eindhoven, London és Párizs-Beauvais) közlekedtet járatokat.

A légitársaság egyéb teveiről Váradi József a Reuters hírügynökségnek azt mondta, ha a Brexit tárgyalások után kedvezőtlenül alakulna a szigetország légi közlekedésének jogi helyzete, akkor az Egyesült Királyságban is kérvényeznék az üzemeléshez elengedhetetlen légijármű üzembentartási engedélyt (AOC-t).