Kettős brit siker született Ascotban: Paul Bonhomme hazai közönség előtt nyerte meg a Red Bull Air Race ötödik versenyét, honfitársa, Nigel Lamb előtt. Az izgalmas légi futamon Besenyei Péter a hetedik lett és így két pontot szerzett.

Ascotban, a történelmi lóversenypálya felett mérték össze tudásukat a hétvégén a világ leggyorsabb sportjának pilótái. Több mint 29 ezer elegáns néző figyelte a lelátókról, ahogyan a gépek helyenként 370 km/órás sebességgel kerülgették a kapukat és egyéb akadályokat, hiszen a brit versenyen fák, sövények és tavacskák is nehezítették a versenyzők dolgát.

Paul Bonhomme a közönség üdvrivalgása közepette 1:11.579-es idővel megszerezte a győzelmet honfitársa, Nigel Lamb előtt. A dobogó harmadik fokára a francia Nicolas Ivanoff állhatott fel. Besenyei Péter számára nem indult jól a brit futam, a szombati selejtezőben csak a 12. helyen kvalifikálta magát. A futam napján az első fordulóban, a hatodik párost alkották a kanadai Pete McLeoddal és Péter egy hibátlan kört futott, ami elég volt a Super 8-ba kerüléshez, mert vetélytársa hibázott és időbüntetést kapott.

„Természetesen örültem volna egy jobb helyezésnek, de legyünk realisták: új géppel versenyzek. A repülőgép súlypontja nem ideális a kanyarokhoz, ám a komoly módosításokat csak a szezon végén tudjuk végrehajtani” – nyilatkozta Besenyei Péter a versenyt követően.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotók: Red Bull Air Race | © AIRportal.hu

Fotók: Red Bull Air Race


Hannes Arch ezúttal csak a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt, de 43 megszerzett pontjával még így is vezeti a világbajnokságot. Mostani győzelmével azonban Bonhomme két pontra megközelítette ellenfelét, komoly izgalmak a láthatáron!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!