Percekkel a British Airways London-Gatwick – Mauritius járatának indulása előtt rendőrök vezették el a járatot teljesítő Boeing 777-es repülőgép egyik pilótáját csütörtökön.

A rendőröket a személyzet többi tagja hívta a 300 utassal a fedélzetén, felszálláshoz készülődő géphez, mert alkoholszagot éreztek az egyik pilótán.

A British Airways egyik Boeing 777-200ER repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A géphez kiérkező rendőrök azonnal a pilótafülkéhez siettek, ahonnan elvezették a járaton szolgálatot teljesítő elsőtisztet, a repülőgép utasterének első részében helyet foglaló utasok nem kis csodálkozására – írta a The Sun lap internetes száma.

Az érintett elsőtiszt a hosszútávú, 11 és fél órás repült idejű járatra beosztott három pilóta egyike volt.

A lapnak a sussexi rendőrség megerősítette,
hogy kollégáikat helyi idő szerint este 8 óra 25 perckor hívták ki a gatwicki repülőtér déli termináljának 17-es kapujánál álló repülőgéphez, melynek menetrend szerint este 8 óra 20 lett volna az indulási ideje.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways 2063-as számú járata végül mintegy három órás késéssel tudott felszállni Gatwickról Port Louis irányába, miután megérkezett a tartalék (standby) pilóta a járatra. A járatot a G-YMMS lajstromjelű Boeing 777-236(ER) repülőgép teljesítette, mely végül 2 óra 50 perces késéssel biztonságosan megérkezett Mauritiusra.

A 49 éves elsőtiszt egyelőre őrizetben van a lap információi szerint, az esetet a légitársaság is vizsgálja.