Kézipoggyásszal utazni kihívást jelenthet, főleg, ha nem csak egy hétvégére, hanem hosszabb időre tervezzük az utat. Íme négy nyomós ok, amely miatt mégis érdemes belevágni!

Pénzt spórolhatsz vele. A legolcsóbb árkategóriájú repülőjegy a légitársaságok nagy részénél már nem tartalmazza a feladott poggyászt, azért külön kell fizetni. Nem elhanyagolható összegekről beszélünk: átlagosan 10-15 ezer forintba kerül egy útra, ha előre fizetjük ki, de a repülőtéren még drágább.

Időt spórolhatsz vele. Ha csak kézipoggyásszal utazol, akkor nem kell olyan korán kiérned a repülőtérre, mint abban az esetben, ha feladott csomagod is van, hiszen így nem kell sorban állni a check-in pultoknál (vagy az automata poggyászfeladónál), hanem egyenesen a biztonsági ellenőrzéshez lehet menni. Érkezés után sem kell megvárnod, hogy a gép “hasában” utazó csomagodat átvehesd, emellett azon sem kell aggódnod, hogy a poggyászt elkeveri a légitársaság, ami sajnos néha előfordulhat.

A kézipoggyásszal való utazás egyik előnye: az értékeidet magaddal viheted a fedélzetre (Forrás: picjumbo)

Sokkal kényelmesebben utazhatsz. Egy legfeljebb 10 kilós kézipoggyászt sokkal egyszerűbb magaddal vinni bárhova, mint egy 20-23 kilós nagy bőröndöt. Tömegközlekedésen, vonaton, vagy akár reptéri buszon is megkönnyíti az utazást, mellesleg nem kell annyit cipekedned sem.

Nem csomagolsz felesleges dolgokat az útra. A legtöbben hajlamosak vagyunk olyan dolgokat is bepakolni a feladott poggyászba, amire biztosan nem lesz szükségünk az út során, de az “úgyis belefér” elvet követve mégis betesszük. Azonban ha kézipoggyásszal utazunk, akkor rákényszerülünk arra, hogy csak azt vigyük magunkkal, amire tényleg szükségünk van, hiszen a kézipoggyászban nincs annyi hely, hogy felesleges tárgyakkal töltsük meg. Mivel a repülőgép fedélzetére csak kis mennyiségű folyadékot lehet felvinni, így a kozmetikumokból is érdemes kis kiszerelést és csak a szükséges mennyiséget magunkkal vinni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindig magadnál tarthatod az értékeidet. A pénzt, telefont, fényképezőgépet ajánlott a kézipoggyászba csomagolni, azonban az elkerülhetetlen, hogy a feladott poggyászba ne kerüljön semmiféle érték. De ha nincs feladott poggyászod, akkor nyilvánvalóan minden értékedet magaddal viheted a fedélzetre.

(Forrás: picjumbo)

Utazási tipp: A kézipoggyász megengedett mérete és tömege légitársaságonként eltérő lehet, ezért ezt ne felejtsd el ellenőrizni, ahogy azt is, hogy nálad lehet-e még egy kisebb táska is.

Még hagyományos légitársaságoknál is előfordulhat, hogy a kézipoggyászodat fel kell adnod a gép rakterébe közvetlenül a beszállás előtt, vagy egyes fapadosoknál már a check-innél.

Ha a kézipoggyászt fel kell adnod, mindenképpen vedd magadhoz belőle az értékeid (pl. készpénz, ékszer, műszaki cikk).

A kézipoggyásszal való utazásnak tehát megvannak a maga előnyei, ezért utazás előtt érdemes megfontolni, hogy biztosan fizetni szeretnénk-e a feladott poggyászért. Az tény, hogy kevesebb ruhát (vagy bármilyen más tárgyat) vihetünk magunkkal, viszont annál kényelmesebb és zökkenőmentesebb lesz az utazás.