Egyetértési nyilatkozatot írt alá a Boeing és a Porsche egy prémium városi légijármű közös kifejlesztéséről.

Az amerikai repülőgépgyártó vállalat és a német autógyártó azt is vizsgálja majd, hogy a városi forgalom miként terjeszthető ki a légtérbe. A partnerség révén a két vállalat közös nemzetközi csapatot fog létrehozni, amely a városi légi mobilitás különböző aspektusainak vizsgálatával, illetve a prémium járművek piaci potenciáljának elemzésével foglalkozik majd. 

“A Porsche bővíteni kívánja tevékenységi körét azzal, hogy vezető márkává válik a prémium mobilitás piacán, ez hosszú távon az utazás harmadik dimenziójába való átlépést jelentheti” – nyilatkozta a német cég értékesítésért és marketingért felelős igazgatótanácsi tagja. Detlev von Platen hozzátette: a jövőbeni potenciális piaci szegmens kezelésére két vezető globális vállalat erőit egyesítik. 

A projektben a két cég teljesen elektromos meghajtású, függőleges fel- és leszállásra képes jármű fejlesztésén fog dolgozni.

Így nézhetnek ki a jövő repülő autói (forrás: Porsche)

A Porsche Consulting egyik 2018-as tanulmánya szerint 2025 után rohamosan megnövekedhet a városi légi mobilitási piac iránti érdeklődés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tanulmány azt is előrevetíti, hogy az új közlekedési forma sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz a jelenlegi közlekedési eszközöknél, ráadásul alacsonyabb költségekkel és nagyobb rugalmassággal működhet.