Az Airbus egyedi koncepcióval állt elő: kiszolgált repülőgépek bontott alkatrészeiből készült ultramodern bútordarabokat kínálnak, amiket bárki megvásárolhat, aki nem sajnálja a pénzt egy-egy igencsak borsos árú darabra. 

A Piece of Sky („az égbolt egy darabja”) nevű kezdeményezéssel az Airbus a légiközlekedés szerelmeseinek nyújt lehetőséget arra, hogy az otthonukba olyan újrahasznosított, exkluzív bútordarabokat állítsanak be, amelyeket repülőgépek alkatrészeiből állítottak össze. A projekt a művészetet és a légiközlekedés iránti szenvedélyt hozza közelebb egymáshoz.

Olyan bútordarabok találhatók a gyűjteményben, mint A350-es ablak felhasználásával készített szék, A320-as ablakkeretéből készített lámpa, A320-as repülőgéptörzs felhasználásával készített tároló, A380-as hajtómű részegységből készített asztal vagy A340-es szárny-bordából készített asztali lámpa.

A termékeket már most meg lehet rendelni, az első darabokat 2020 januárjában fogják kiszállítani.

Ultramodern és egyedi: így néz ki egy repülőgép-alkatrészekből készített bútorokkal berendezett szoba (forrás: Airbus)

Az Airbus 2000 darabot tervez gyártatni az első kollekcióból, és ha sikeres lesz a kezdeményezés, akkor a jövő évben már ennek a dupláját fogják elkészíteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A már nem használt repülőgép-alkatrészek újrahasznosításával nemcsak kihozzuk a legtöbbet néhány gyönyörű és ritka alapanyagból, de a hulladékkezelés alternatív, pozitív módját is demonstráljuk”- fogalmazta meg a projekt lényegét Anaïs Mazaleyrat, a Piece of Sky egyik társalapítója.

A futurisztikus, ultramodern bútordarabok kétségkívül jól mutatnak egy nappali vagy dolgozószoba berendezéseként, azonban rendkívül drágák. A legolcsóbb lámpa 380 euróba kerül, a legolcsóbb szék 780 euróba, egy asztal is minimum 750 euróba, de a kollekció 6300 eurós tárolóbútort is tartalmaz.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!