A kanadai Air Transat és az európai Thomas Cook-konszern megállapodott, hogy az eltérő szezonális igényeiknek megfelelően kisegítik egymást repülőgépekkel.

Együttműködési megállapodást kötött hét évre a kanadai Air Transat és a nyaralójáratokra specializálódott európai Thomas Cook-konszern, egymás között fognak repülőgépeket cserélgetni a téli menetrendi időszakokban – írja az aero.de portál.

A Thomas Cook a téli időszakban A321-eseket ad kölcsön az Air Transatnak, amely pedig ugyanekkor egy A330-200-asát adja oda az európai holdingnak.

A kanadaiak A330-assal segítik majd ki telente a turistajáratokat üzemeltető Thomas Cook-holdingot. (Fotó: AIRportal.hu)

Mindkét vállalat eltérő szezonalitási gondokkal küzd a téli menetrendi időszakban, ezért is megfelelő ez az összedolgozás.

Az Air Transat ilyenkor több közepes hatótávú repülőgépet igényel, hogy a Kanadából a Karib-térségbe működtetett járataira az igényt kielégíthesse. A brit székhelyű Thomas Cook-konszern pedig télen több hosszú távú járatot üzemeltet, szintén főképp a meleg éghajlatú Karib-térségbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ilyesmi nem szokatlan az Air Transat háza táján: mint megírtuk, néhány éve a Travel Service bérelt egy A330-ast a kanadaiaktól a téli időszak Karib-tengeri nyaralójárataihoz.