Kórházba került a Southwest Florida International Airport egyik dolgozója, aki a Sun Country légitársaság Boeing 737-es repülőgépének közelében tartózkodott, miközben a repülőgép függőleges vezérsíkjába villám csapott.

A július 22-én történt esetről most került elő egy mobiltelefonnal, vagy biztonsági kamerával készült videó, melyen látszik, hogy a villám belecsap a Boeing 737-es vezérsíkjába, végigfut a repülőgép törzsén, majd az orrfutónál érintkezik a forgalmi előtér beton burkolatával.

A Boeing 737-es állóhelyről történt kitolását követően, a vontatórúd lecsatlakoztatását éppen elvégző, 21 éves Austin Dunn reptéri dolgozó, aki még a gép orrának közvetlen közelében állt, azonnal összeesett.

Egyes hírek szerint a harmad fokú égési sérüléseket, izomsérüléseket és agyvérzést szenvedett férfit a Fort Myersi kórházba szállították, ahonnan két hetes kezelést követően a napokban engedték ki.

A baleset időpontjában a repülőtéren érvényben a viharra és villámlásra figyelmeztető eljárás, azonban az érvényes szabályok szerint nem kötelező az üzemeltetők számára felfüggeszteni ilyenkor a munkavégzést. A férfi munkáltatója és a légitársaság sem válaszolt a Local10 hírcsatorna megkeresésére az esettel kapcsolatban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.