Robotokkal végezteti a piszkos munkát a United: a hatóság által jóváhagyott módon védőréteget permeteznek a repülőgépek teljes belső felületére.

Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) által regisztrált „Zoono Microbe Shield” elnevezésű anyag hosszan tartó réteget képez a felületeken, amely meggátolja a vírusok és baktériumok lerakódását, valamint elpusztítja azokat.

A légitársaság jelenleg hetente több mint harminc gép fedélzetén alkalmazza az eljárást, védőréteget képezve az üléseken, asztalokon, kartámaszokon, a felső csomagtartókon, a mellékhelyiségek felületein, illetve a személyzet által használt munkaterületeken.

A technológia alkalmazása mellett a légitársaság minden indulás előtt fertőtleníti a fedélzet legtöbbet használt részeit.

„A fokozott biztonsági intézkedéseket, mint az antimikrobiális szerek használata, a HEPA légszűrők, a kötelező maszkviselet vagy a napi rendszerességű elektrosztatikus permetezést az utasaink és dolgozóink védelme érdekében alakítottuk ki. Hosszú vizsgálat eredményeképpen jött létre a jelenlegi rendszerünk, és a továbbiakban is keresni fogjuk az innovatív megoldásokat a lehető legjobb fedélzeti szolgáltatás érdekében” – közölte a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Zoono Microbe Shield megtapad a felületen, száradás után pedig mikroszkopikus tüskék alakulnak ki a felszínén, amelyek felszakítják a vírusok sejtfalát, ezzel elpusztítva a kórokozókat.

A védőréteget minden héten frissítik a robotok segítségével. A United szemléltető videót is készített a munkáról és a védőréteg működéséről: