Új technológiával fertőtleníti pilótafülkéit a United Airlines: a cég ultraibolya fényt kibocsátó lámpákat használ, hogy biztonságos munkakörülményeket teremtsen dolgozóinak.

A kézi eszközöket az American Ultraviolet cég fejlesztette ki azzal a céllal, hogy az UV-C sugarak segítségével elpusztítsanak minden kórokozót, amelyek a kezelőszerveken, kapcsolókon, képernyőkön és egyéb felületeken megtapadhatnak a pilótafülkén belül.

A koronavírus elleni küzdelemben az UV-sugárzás már bizonyította hatékonyságát: számos kórházban, sőt egyes reptereken is használnak ultraibolya fény segítségével tisztító robotokat, amelyek a DNS és RNS károsítása révén teszik lehetetlenné a kórokozók túlélését.

A United Airlines által használt UV-c készülék (Fotó: United Airlines)

A légitársaság elárulta, hogy több UV-C világítási technológiát is teszteltek, illetve konzultáltak a Cleveland Klinikán dolgozó munkatársaikkal annak érdekében, hogy megtalálják a legbiztonságosabb megoldást a fertőtlenítésre.

„A pilótafülke tele van olyan felületekkel, amelyeket nehéz a hagyományos fertőtlenítő eljárásokkal megtisztítani, különösen azok számára, akik nem pilótaként dolgoznak, így nem ismerik ki magukat ott. Az UV-C sugarak gyorsabban és hatékonyabban tisztítják meg a repülőgép egyik legfontosabb részét” – mondta Bryan Quigley, a United repülési műveletekkel foglalkozó vezető alelnöke.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.