A Budapest Airport tulajdonosai Rolf Schnitzlert nevezték ki azonnali hatállyal a társaság vezérigazgatójává, aki Jost Lammerst váltja a cég élén.

A repülőtér üzemeltetője lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Schnitzler több mint tizennégy éve tevékenykedik az AviAlliance nevű társaságnál, amely a Budapest Airport többségi tulajdonosa. A Budapest Airport Felügyelő Bizottságának 2011 óta tagja és elnöke, számos fontos projekt kapcsán eddig is közvetlenül, elsősorban jogi tanácsokkal támogatta a reptéren folyó munkát.

Rolf Schnitzler jogi doktorátussal rendelkezik, szakmai tapasztalatait a Freshfields-nél, a HOCHTIEF-nél, a Németországi Amerikai Kereskedelmi Kamaránál és a Deutsche Banknál szerezte.

Forrás: Budapest Airport

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke a közlés szerint kijelentette: biztos abban, hogy Rolf Schnitzler vezetésével a Budapest Airport mint a régió egyik legdinamikusabb repülőterének fejlődése töretlen lesz.

Hangsúlyozta: világos elképzelésük van a Budapest Airport jövőjéről, Rolf Schnitzler ideális szakmai háttere hozzásegíti őket ahhoz, hogy terveiket a következő években valóra váltsák.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jost Lammers, a Budapest Airport jelenlegi vezetője 2007 óta tölti be ezt a pozíciót. Mint arról lapunk korábban beszámolt, a szakember a müncheni Franz Josef Strauss Nemzetközi Repülőtér vezetője lesz 2020-tól.