Jost Lammers, a Budapest Airport jelenlegi vezérigazgatója veszi át a müncheni repülőtér vezetését.

A Budapest Airport vezérigazgatója 2020. január 1-től veszi át a második legnagyobb forgalmú németországi repülőtér vezetését – ezt Albert Füracker, a repülőteret 51%-ban tulajdonló Bajorország pénzügyminisztere, a cég felügyelő bizottságának elnöke jelentette be a testület hétfőn megtartott ülését követően.

Jost Lammers mandátuma öt évre szól a Flughafen München GmbH (FMG) élén.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. (Fotó: AIRportal.hu)

Lammers a céget 2002. óta vezető Michael Kerkloh-ot váltja, aki a müncheni repülőtér élén eltöltött több mint 17 év után vonul nyugdíjba.

Anne Langensiepen, a Budapest Airport fő részvényese, az AviAlliance szóvivője lapunk megkeresésére megerősítette a híreket. Mint írta, sajnálattal vették tudomásul, hogy Jost Lammers távozik a társaság éléről, de a fejlesztések az új vezérigazgató alatt is folytatódnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátette: Jost Lammers utódjáról időben gondoskodni fognak.

A müncheni repülőtér Európa egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő repülőtere, 2018-ban 46,25 milliós utas fordult meg a reptéren, a bajor főváros légikikötőjébe több mint száz légitársaság teljesít járatokat.

Amint arról korábban beszámoltunk, idén júniusban Jost Lammerst választotta elnökévé az európai repterek kereskedelmi szövetsége, az Airports Council International Europe (ACI Europe) a szervezet Limassolban tartott éves közgyűlésén.

A budapesti repülőteret üzemeltető céget Jost Lammers 2007 óta vezeti, korábban a düsseldorfi földi kiszolgáló vállalat és az athéni repülőtér vezetőségében dolgozott.

Amint korábban megírtuk, a Budapest Airport július 1-től meghatározó menedzsmentpozíciókba, a fejlesztési, valamint a vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatóság élére nevezett ki új vezetőket, miután a reptér működését komoly bírálatok érték kormányoldalról az elmúlt időszakban.

Fotó: AIRportal.hu