Címlap Címkék Kormány VS Reptér

Címke: Kormány VS Reptér

Jó áron került vissza az államhoz a budapesti reptér a minisztérium szerint

A 80 százalékos részesedésért 2,48 milliárd eurót fizetett az állam, míg a 20 százalékért 620 millió eurót a Vinci, a nemzetgazdasági tárca közleménye alapján ez az ügylet a közelmúltbeli hasonló tranzakciókhoz képest kedvezőbb.

Ismét állami többségi tulajdonban a Budapest Airport

Bejelentették a visszavásárlást, a magyar állam 80 százalékot, a fennmaradó 20 százalékot és az üzemeltetési jogokat pedig a francia Vinci Airports szerezte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret működtető cégben.

Napokon belül lezárulhat a repülőtér adásvétele a kormányfő szerint

A kormány reményei szerint a ferihegyi repülőtér napokon belül visszakerül többségi állami tulajdonba.

A Budapest Airport 80 százalékát veheti meg az állam

A Liszt Ferenc repteret üzemeltető vállalat 80 százalékát venné meg a magyar állam, feltehetően 774 milliárd forintért, 20 százalék kerülne a francia Vinci Airports-hoz, a katari befektető pedig később lépne be.

Budapest Airport: Ha nem akarjuk megállítani a növekedést, mielőbb el kell kezdeni a fejlesztéseket

Idén közel 17 millió, jövőre már 18,5 millió utassal számol a Budapest Airport, de a növekedés minőségi kiszolgálásához elengedhetetlen az infrastruktúra bővítése, amelyhez továbbra is várja az engedélyeket a reptérüzemeltető - Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója adott interjút az AIRportal.hu-nak.

Tavasszal szerződhet a Budapest Airport visszavételéről a kormány

A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint 2024 tavaszán köthetik meg a Liszt Ferenc reptér megvételéről szóló egyezséget.

Jóváhagyta a Budapest Airport adásvételét az Európai Bizottság

Nem látja akadályát versenyjogi hatóságként az Európai Bizottság, hogy a magyar állami Corvinus befektetési társaság és a francia Vinci Airports megvegye a Budapest Airportot, az ügylet elakadásáról szóló sajtóhíreket cáfolta a minisztérium.

Katar mégis szerepet kaphat Ferihegy fejlesztésében

A Budapest Airport átvétele a jövő évre csúszhat, de azt követően a katari állami befektetőcéget is bevonná a magyar kormány, és megvalósítaná a régóta tervezett harmadik terminált a Liszt Ferenc reptéren.

Cáfolja a minisztérium, hogy december 1-ig fizetni kellene a reptér visszavásárlásáért

Megalapozatlannak és hamisnak nevezte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a Budapest Airport visszavásárlása kapcsán a magyar sajtóban vasárnap megjelenteket, miszerint december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak.

Ajánlatot tett a Budapest Airport visszavásárlására a kormány

Magyarország a Budapest Airport részvényeinek 51 százalékát vásárolná meg egy állami befektetési cégén keresztül, a fennmaradó 49 százalékot pedig egy másik repülőtér-üzemeltető vállalat venné meg a Bloomberg forrásai szerint.

Baráti társbefektetőt keres a kormány a Budapest Airport felvásárlására

Magyarország kormánya "baráti társbefektetőt” keres a Budapest Airport megvásárlására és üzemeltetésére - közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy háttérbeszélgetésen.

HVG: A Budapest Airport is tárgyalt az EP-delegációval a magyar üzleti környezetről

Több Magyarországon működő multinacionális vállalat is panaszkodott a kormányra az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának múlt heti üzleti találkozóján, többek között a Budapest Airport is „tájékoztatást” nyújtott a HVG információi szerint.

Katari befektetőt is szívesen látna a budapesti reptérnél a kormány

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megvétele iránt katari befektetők is érdeklődnek, a kormány szívesen látná őket stratégiai partnerként – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök Dohában.

Közel másfél millió utas fordult meg Ferihegyen októberben

A repülőtér termináljain mintegy 1 millió 475 ezer utas fordult meg 2019 tizedik hónapjában, ez 9,8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Erős utasforgalommal zárta a nyarat a budapesti repülőtér

Közel 1 millió 620 ezer utas fordult meg a budapesti repülőtér termináljain 2019 augusztusában, amely 5,9 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos hónapjához képest. A cargo üzletág lejtmenete augusztusban is folytatódott. 

Júliusban 1,6 millió utas fordult meg Ferihegyen

Május és június hónapokhoz képest visszafogottabb mértékben, 6 százalékkal bővült az utasforgalom a budapesti repülőtéren, a cargo-forgalom csökkenése pedig júliusban tovább folytatódott.

Átépíti a diszkont járatokat kiszolgáló bádogterminált a Budapest Airport

"Július 8-án megindult a normális fapados terminál építése" - ismertette Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

Münchenbe igazol át Jost Lammers a Budapest Airporttól

A Budapest Airport vezérigazgatója 2020. január 1-től veszi át a második legnagyobb forgalmú németországi repülőtér vezetését.

Közel másfél millió utas fordult meg júniusban Ferihegyen

Az első félévben 511 ezer utassal kezelt többet Ferihegy mint tavaly, ez 7,5%-os növekedésnek felel meg. A cargo-üzletág lejtmenete júniusban tovább folytatódott, az év első hat hónapjában 7 százalékkal csökkent a tonnában mért áruforgalom a repülőtéren.

1 millió 411 ezer utast kezelt májusban a Budapest Airport

Több mint 1,4 millió utas fordult meg a budapesti repülőtér termináljain 2019 májusában, ez 9,1%-os bővülésnek felel meg az előző év ötödik hónapjához képest. A cargo-üzletág továbbra is csökkenő pályán, míg a gépmozgások száma 7,2%-kal nőtt májusban.

A teljes tavalyi adózott eredményt kivették a cégből a Budapest Airport tulajdonosai

Rekordszintű, 24,65 milliárd forint (76,39 millió eurós) adózott eredményt ért el a Budapest Airport Zrt. 2018-ban, a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég külföldi tulajdonosai a teljes tavalyi adózott eredmény osztalékként történő kifizetése mellett döntöttek. 

Wizz-vezér: Strukturális problémái vannak a budapesti repülőtérnek

Hülyeség a bádogépítmény, az építésekor is az volt, teljesen értelmetlen és nem hatékony - jelentette ki egy interjúban a Wizz Air vezérigazgatója. Váradi József szerint jót tenne, ha lenne másik reptér a fővárostól nem túl messze.

1 millió 337 ezer utast kezelt áprilisban a Budapest Airport

1,33 millió utas fordult meg a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljain áprilisban, ez 8,2%-os bővülésnek felel meg az előző év negyedik hónapjához képest, a cargo-üzletág csökkenő pályán, míg a gépmozgások száma 6,5%-kal nőtt áprilisban.

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett

Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Ultimátumot kapott a kormánytól a Budapest Airport

Hetvenhét pontból álló követeléslistát adott át a kormány a Budapest Airportnak, a diszkont járatok be- és kiszállítására használt bádogépületek év vége után nem működhetnek tovább a jelenlegi formában.
Hirdetés
Translate »