Mintegy 1,6 millió utas használta a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljait 2019 júliusában, ez 6 százalékos bővülésnek felel meg az előző év hetedik hónapjához képest. A cargo üzletág csökkenése júliusban tovább folytatódott. 

Fotó: AIRportal.hu

Mintegy 1 millió 600 ezer utas fordult meg a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren júliusban, a növekedés 6 százalékos volt az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

A százalékban mért növekedés visszafogottabb volt júliusban a május és június hónapokban regisztrált 9 százalékos bővüléshez hasonlítva.

Idén az elmúlt évekhez képest lassabb, 5 és 10 százalék közötti utasforgalom-emelkedést várnak Ferihegyen a szakemberek és a reptérüzemeltető is.

Júliusban is folytatódott a cargo-forgalom csökkenése

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szállított áru mennyisége 8,3 százalékkal csökkent 2019 júliusában, és 11 205 tonnát tett ki.

Ez mintegy ezer tonnával kevesebb a tavaly júliusban kimutatott 12 212 tonnás értéknél. A közölt értékekbe a repülőtéren áthaladó, de közúti fuvarozással szállított áru mennyiségét is beleszámolja az üzemeltető.

Nőtt a műveletek száma

A légijármű-mozgások – azaz a le- és felszállások – száma 11 627 volt júliusban, ez 4,1 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hetedik hónapjához képest.

Ismeretes, tavaly rekordév volt a Budapest Airport számára, összesen 14 867 491 utas fordult meg a repülőtéren 2018-ban, amely 13,5 %-os növekedés volt a megelőző évhez képest.

A cikk elkészítéséhez a nemzetközi légiközlekedési információk elemzésével foglalkozó cégek adatbázisait használtuk – a szerk.