Jost Lammerst, a Budapest Airport vezérigazgatóját választotta elnökévé az európai repterek kereskedelmi szövetsége, az Airports Council International Europe (ACI Europe) a szervezet Limassolban tartott éves közgyűlésén.

Jost Lammers szerint a következő időszakban kiemelten kell foglalkozni a nagy európai elosztó (hub) repterek egyre súlyosbodó kapacitásproblémáival, a repülésbiztonság rohamosan növekvő költségeivel, a légitársaságok piacán végbemenő strukturális átrendeződés hatásaival, és a környezetterhelés csökkentésével.

A repülőterek közötti, határokon átívelő együttműködésnek kulcsszerepe lesz e kérdések megoldásában – tette hozzá a szakember.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. (Fotó: AIRportal.hu)

A repülőterek érdekeit az új európai parlamenti ciklus következő öt évében megújult prioritások és új munkaprogram mentén kell képviselni, az ACI Europe jól fel van készülve arra a feladatra, hogy vezesse és képviselje az egyesület érdekeit, de nehéz csaták állnak a szervezet előtt – idézte az ACI Europe közleménye Jost Lammerst.

A budapesti repülőteret üzemeltető céget Jost Lammers 2007 óta vezeti, korábban a düsseldorfi földi kiszolgáló vállalat és az athéni repülőtér vezetőségében dolgozott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.