A Rolls Royce-tól érkezhet az Airbus új kereskedelmi vezetője, aki a legendás John Leahy helyét veszi majd át a toulouse-i gyártónál. Ugyanezt tette korábban a Boeing is.

A Reuters értesülései szerint az Airbus a brit hajtóműgyártó a kereskedelmi típusokba szánt hajtóműveket gyártó részleg vezetőjét, Eric Schulz-ot szemelte ki magának. A vezetőt külső tanácsadók javasolták az Airbusnak. A másik pályázó erre a pozícióra az Airbus egyik leányvállalatának, az ATR vezetője, Christian Scherer volt.

Scherer már 30 éve dolgozik az európai légközlekedésben, és jó kapcsolatokat ápol Tom Enders Airbus-vezérrel is, és a vesztegetési ügyben sem érintett, de a vezetőség mégsem őt szemelte ki a pozícióra.

A végső döntést az Airbus igazgatósága fogja meghozni, amely elé egy nevet fognak felterjeszteni, és ez várhatóan Schulzé lesz. Sem az Airbus, sem pedig a Rolls Royce nem kommentálta a hírügynökség értesüléseit.

Frissítés 2017.11.28.: Idő közben az Airbus megerősítette, hogy Eric Schulz váltja John Leahyt. Schulz 2018. január végén csatlakozik az európai repülőgépgyártó csapatához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Airbus Industries

Bárkit is választanak, nagyon nehéz dolga lesz, John Leahy 1994 óta dolgozik kereskedelmi vezetőként, gyakorlatilag az ő felelőssége a gépek értékesítése, és karizmatikus személyiség. Egyszer azonban mindennek vége, több változtatás után végül január 25-én távozik majd a társaságtól. Elődjétől függetlenül is komoly feladat vár rá, ugyanis ebben az évben súlyos vereséget szenved az Airbus az eladások terén a Boeinggel szemben, és ezt a helyzetet Toulouse meg szeretné változtatni.

Az 54 éves francia mérnök Schulz az Airbus alapító társasága, az Aerospatiale-nál kezdte a karrierjét, de dolgozott a Goodrich-nél, és két francia légitársaságnál, az UTA-nál és az Air Liberté-nél. A kereskedelmi gépekbe szánt hajtóműveket gyártó részleget 2016 januárja óta vezeti és segített abban, hogy a társaság kikerüljön az anyagilag szorított helyzetből.

Ha valóban Schulzot választják, az gyakorlatilag tükörképe lenne a Boeing korábbi lépésének, amellyel fő beszállítójuktól, a General Electrictől szerződtettek vezető szerepbe valakit.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!