Eddig nem látott akcióval állt elő tegnap a Wizz Air: két napon keresztül csupán 1 euróért kínálja a Wizz Flex szolgáltatását, ám a tegnap még szokatlanul olcsó nyári repülőjegyek ára egy csapásra óriásit nőtt.

A Wizz Flex szolgáltatás megvásárlása révén ingyenesen módosítható a repülés dátuma, csupán az árkülönbözetet kell kifizetni, valamint ingyenesen lemondható a repülőút, mely esetben az utas Wizz-kreditként kapja vissza a kifizetett összeget. 

A szolgáltatás díja alapesetben 12 euró irányonként és utasonként (a járvány előtt még 10 volt), azonban a Wizz Air két napig 1 euróért kínálja azt.

A szolgáltatás csak a foglalás során vásárolható meg, utólag már nem adható hozzá a repjegyhez.

A Wizz Flex és az olcsó nyári repülőjegyek a különböző közösségi média csoportokban látható visszajelzések szerint sok embert megmozgattak, de még többen voltak, akik hoppon maradtak. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőjegyek ára tegnapról mára ugyanis óriásit növekedett. Jóhiszeműen azt gondolhatnánk, hogy nagyon sok utas élt a lehetőséggel, de az is lehet, hogy a légitársaság nyomta fel az árakat.

A tegnapi nap folyamán Barcelona és Málta 8-9000 forintért, Mallorca 11 000 forintért, Ibiza 14 000 forintért, Kutaisi 6500 forintért, Baku 10 000 forintért volt elérhető júliusi indulással Wizz Discount Club tagok számára (anélkül kb. 6000 forinttal drágább a retúr út). Ez példátlanul olcsónak számít, tekintve, hogy július főszezon és általában ebben a hónapban a legdrágábbak a repülőjegyek.

Egy máltai repjegy ára pár óra alatt közel ötszörösére növekedett

Ugyanaz a repülőjegy Ibizára már 37 000 forint, Mallorcára 45 500 forint, Máltára 42 000, Kutaisibe 25 000 forint, és még folytatható a lista. Kivétel persze akad, de kevés.

A mallorcai repjegy ára négyszer drágább lett délutánra

A különböző közösségi média felületeken rengeteg csalódott kommentet olvastunk a hirtelen megugró repülőjegyárak miatt, azoktól, akik estére vagy másnapra tervezték a repülőjegy-vásárlást.

Akik azt gondolták, hogy eljött a 10 eurós jegyek kánaánja, ráadásul 1 eurós Flex-opcióval, azok hoppon maradtak.

Ehhez hasonló árnövekedés a Wizz Air 20 százalékos kedvezményes akcióikor is tapasztalható volt korábban: korán reggel nagyon jó lehetőségeket lehet kifogni, a nap folyamán azonban nagymértékű drágulás következett be, estére pedig két-háromszor drágábbak lettek a jegyek.

Fontos tanulság, hogy a rendszer nem változott, a jó ajánlatokra gyorsan le kell csapni, mert azok még a mostani különleges helyzetben sem hosszú életűek.