A koronavírus-járvány és a légiközlekedési piac stagnálása ellenére a spanyol szállodaüzemeltető csoport, az Iberostar charter légitársaságot hoz létre, amely a jövő nyári menetrendi időszaktól hosszútávú járatokat üzemeltetne.

Az Aerotelegraph szerint a 9 országban 120 hotelt üzemeltető Iberostar a jelenlegi, és várhatóan a közeljövőben is megmaradó nehéz körülmények ellenére mégis lát némi fantáziát egy új légicégben, amely a World 2 Fly nevet kapta.

A Diario de Mallorca napilapnak nyilatkozva Gabriel Subias, a vállalatcsoport egyik vezetője azt mondta, az első időszakban a Karib-térségbe szeretnének járatokat nyitni, és ehhez a szavai szerint repülőgépet is szereztek.

Fotó: AIRportal.hu

Egy Airbus A350-essel már rendelkeznek, és rövidesen leszerződnek egy másodikra is, a gépekkel Mexikóba, a Dominikai Köztársaságba és Kubába repülnének.

Azt nem részletezte Subias, hogy megveszik, vagy lízingelik a gépeket, de elmondása szerint a World 2 Fly a jövő nyári menetrendi időszak elején, 2021 márciusában indulna el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kérdéses ugyanakkor, hogy a most alig létező hosszútávú járatok piaca hogyan fog alakulni: jelenleg a nagyobb légitársaságok is főként a gépeik rakterének úgynevezett belly cargo kapacitása, és az áruszállításon megkereshető pénz miatt teljesítenek hosszútávú járatokat.

Az Iberostarnak azonban megvan az az előnye, ami a TUI-nak is, hogy csomagban tudja értékesíteni a szállodai foglalásokat és repülőjegyeket, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat. Emellett a vállalat függetleníteni tudná magát a piacon lévő légicégektől, és házon belül oldhatná meg az ügyfelei utaztatását.