Tizenkét, az Egyesült Államokbeli útvonalából öt útvonalon csökkenti a járatainak számát az Emirates. A döntés okaként a Trump-adminisztráció intézkedései következtében csökkenő keresletet jelölte meg a légitársaság.

Forrás: Emirates | © AIRportal.hu

Forrás: Emirates

Május 1-től a légitársaság heti hétről heti ötre csökkenti a járatok számát a Dubaj – Fort Lauderdale útvonalon és május 23-tól hasonlóan csökkenti a frekvenciát az orlandói útvonalán is.

Június 1-től az eddig naponta kétszer közlekedő Dubaj – Seattle járatok már csak naponta egyszer fognak repülni, majd június 2-től és július 1-től a Boston és Los Angeles útvonalakon is feleződik a kapacitás.

Az Emirates álláspontja szerint az amerikai kormány szigorításai a beutazási vízumok kiadását és a biztonsági vizsgálatokat illetően, valamint az elektromos eszközök fedélzeti tilalma közvetlen hatással voltak az USA-ba irányuló, légi úton történő utazás iránti keresletre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság a Business Travellernek adott közleményében hangsúlyozta, hogy 2017 év elejéig egy egészséges növekedést és teljesítményt tapasztaltak az USA-útvonalaikon, melyet a nemzetközi átszállási lehetőségek és a minőségi szolgáltatások iránt mutatkozó kereslet vezérelt.

Az elmúlt három hónapban az Emirates összes USA-útvonalán, az összes szegmensben jelentősen csökkentek a foglalások, így a cég a kapacitások más piacokra történő átcsoportosításáról döntött, ugyanúgy ahogy minden más profitorientált vállalkozás tenné.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a légitársaság folyamatosan nyomon követi a helyzetet és amint lehetséges visszaállítja a járatokat abban a reményben, hogy az USA-útvonalaik tovább tudnak majd növekedni a jövőben.

A légitársaság tizenkét amerikai repülőtéren van jelen heti 101 induló járattal, New York JFK, Newark, Boston, Washington DC, Chicago, Seattle, Los Angeles, San Francisco, Houston, Dallas, Fort Lauderdale, és Orlando repülőtereit köti össze Dubajjal és kiterjedt globális hálózatával.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!