Sikeresen teljesítette első repülését az Airbus ACJ319neo, az új üzleti gép közel két órát töltött a levegőben.

Az Airbus lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az első alkalommal egy rövidebb tesztrepülést hajtottak végre, amelynek célja a fedélzeti rendszerek, valamint az üzleti jellegből adódó módosítások, így a plusz üzemanyag-tartály és a csomagtér ellenőrzése volt.

Az első példányt a német K5 Aviation rendelte meg, a gép az átadást követően VVIP kabint kap, amelyet a Fokker szakemberei építenek be Hollandiában.

Fotó: Airbus

Ahogy az A320neo család többi tagja, úgy az ACJ319neo is megkapta az újdonságokat: új hajtóművek és Sharkletek kerülnek rá.

A megrendelő K5 Aviation a szériamodellhez képest további kiegészítő üzemanyag-tartályokat is kért, ezekből ötöt helyeztek el a gép csomagterében, emellett a kabinnyomás módosítását is kérte a cég, hogy az utasok nagyobb kényelemben repülhessenek. Ezekkel az átalakításokkal akár tengerentúli útvonalakat is képes lesz lerepülni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gyártó a közleményében emlékeztetett arra, hogy eddig összesen 14 darab, az A320neo családból kialakított magángépre kaptak megrendelést, jelenleg pedig mintegy 200 ilyen Airbus teljesít szolgálat a világ minden táján – még az Antarktiszon is.