Ezen a héten már másodszor mentettek életet a AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai Ferihegyen.

Fotó: AMS-Facebook | © AIRportal.hu

Fotó: AMS-Facebook

Szombaton a kora esti órákban egy 66 éves bosnyák nő esett össze hirtelen a budapesti repülőtéren nem sokkal azt követően, miután leszállt a repülőgépről – írta Facebook oldalán az AMS (Airport Medical Service) repülőtéri egészségügyi szolgálat.

A nő segítségére elsőként a közelben tartózkodó utastársak siettek, akik közül az egyik orvos volt. Az utastárs észlelte, hogy a beteg keringése és légzése összeomlott, így azonnal megkezdte az újraélesztést, melyet a a pillanatok alatt kiérkező AMS repülőtéri orvosi szolgálat folytatott.

Néhány perc elteltével a betegnek visszatért a keringése, így az időközben helyszínre érkező OMSZ M61-es esetkocsi stabil keringéssel, lélegeztetve vette át a beteget, majd az Országos Kardiológiai Intézetbe szállította.

Az orvos utastárs által azonnal megkezdett újraélesztés és a repülőtéri mentők gyors beavatkozása ezúttal is életet mentett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtéren – speciális üzem lévén – több szolgálat olajozott együttműködése szükséges egy ilyen eset kezeléséhez, ahogy az AMS közleménye is kiemeli: “Köszönettel tartozunk, az orvos utastársnak, valamennyi repülőtéri szolgálatnak munkánk segítésében (AODM, DAM, FBŐ) valamint az Országos mentőszolgálat M61-es esetkocsi személyzetének!”