Hetedik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax felmérése szerint a Qatar Airways, a Singapore Airlines megtartotta a második helyet, a harmadik helyre pedig feljött az Emirates.

A Skytrax 2022-es rangsora szerint a világ húsz legjobb légitársasága sorrendben: Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, ANA, Qantas, Japan Airlines, Turkish Airlines, Air France, Korean Air, Swiss, British Airways, Etihad Airways, China Southern, Hainan Airlines, Lufthansa, Cathay Pacific, KLM, EVA Air, Virgin Atlantic, Vistara.

Az európai légitársaságok közül a Turkish Airlines érte el a legjobb, 7. helyezést tíz helyet javítva a tavalyihoz képest, az EU-s légicégek közül pedig az Air France a 8. hellyel büszkélkedhet, a tavalyi tízedikhez képest.

A nagyobb európaiak közül a Swiss a 10. (tavaly 18.), a British Airways megtartotta 11. helyét, a Lufthansa – amely mint megírtuk idén nyáron elveszítette a sokak által megkérdőjelezett módon korábban megelőlegezett ötcsillagos minősítését – két helyet rontva a 15. lett, a KLM a 16-ról a 17-re csúszott vissza, a Virgin Atlantic 19. (tavaly 24.), a Finnair pedig tíz helyet javítva a 21. helyre futott be. Az európaiak közül érdemes még megemlíteni a LOT-ot, amely a tavalyi 68-ról a 73. helyre szorult vissza.

A világelsőség mellett a Qatar Airways nyerte egyebek mellett a legjobb üzleti osztály, valamint az üzleti várók mezőnyében a legjobb ételkínálat kategóriát, emellett a közel-keleti régió legjobb légitársasága címet is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A legjobb első osztály és a legjobb légiutaskísérők díját az idén a Singapore Airlines kapta, a legtisztább fedélzet pedig a japán ANA gépein vár az utasokra a Skytrax szerint. A prémium turista osztályáért a Virgin Atlantic, a turista osztályért pedig az Emirates kapta az első díjat.

A diszkont légitársaságok rangsorát az Air Asia vezeti, utána következik (sorrendben) a Scoot, a Southwest, a Ryanair, az Indigo, a Vueling, az Easyjet, a Jet2 és a Jetstar.

A Wizz Air nem került be az első 20 diszkont légitársaság közé, az összetett top 100-as listában  három helyet javítva a 93. lett a magyar gyökerű fapados, míg a rivális Ryanair a 40., az Easyjet az 55. helyre futott be.

A szabadidős légitársaságok közül a török Sun Express lett az első.

Az amerikai légitársaságok közül a Delta Air Lines érte el a legjobb helyezést, ami a világranglistában a 24. helyre volt elegendő.

A legjobb légitársaságfüggetlen üzleti váró a budapesti reptéren is jelenlévő Plaza Premium Lounge Heathrow-n működő egysége lett.

A Skytrax World Airline Awards globális utaselégedettségi felmérés, amely világszerte, különféle területeken ellenőrzi a légitársasági szolgáltatások és termékek minőségét. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg. Egyesek azonban kritikusak a felmérés hitelességével szemben. A teljes idei lista itt tekinthető meg.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!