A nyári csúcsidőszak előtt még meglévő bizonytalanságok miatt többen inkább őszre halasztják utazásukat az Easyjet foglalási adatai alapján.

Johan Lundgren, a brit fapados vezérigazgatója a Reuters jelentése szerint a BBC rádióadásában arról számolt be, hogy az elmúlt időszakban egyre többen foglalnak akár fél évvel előre is, pedig a járvány óta ez nem jellemző. Ugyanis a legtöbb légitársaság arról számolt be, hogy nagyon rövid idő telik el a foglalás és az utazás időpontja között.

Fotó: AIRportal.hu

A hosszabb távra előre foglalás jelensége mögött két tényező húzódik meg a cégvezető szerint: egyrészt túl sok most a bizonytalanság az utazási szabályokkal kapcsolatban, másrészt az emberek abban bíznak, hogy őszre az oltások miatt jelentősen kedvezőbb lesz a járványhelyzet.

Lundgren úgy véli, még a járvány előtti szinthez képest is nagyon sok jegyet adtak e szeptember-novemberi időszakra, és további javulásra számít, mert a brit kormány még nem hozta nyilvánosságra, hogy mely országokba lehet menni az Egyesült Királyságból.

Hasonlóan vélekedett a Jet2 is, a manchesteri légitársaság viszont annyival nehezebb helyzetben van, mint versenytársa, hogy április 9. óta egyetlen járatot sem teljesít, június 23-ig felfüggesztette az üzemelését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.