Soron kívüli hatósági ellenőrzést rendelt el a ferihegyi földi kiszolgálóknál a hatósági jogkört gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – közölte a szaktárca.

Az ellenőrzés kiterjed az engedélyes szervezeteken túl valamennyi érintett alvállalkozóra, és arra is, hogy az üzembentartó Budapest Airport Zrt. a munkavállalók repülőtérre történő be- és kilépése során milyen biztonsági intézkedéseket tesz és tett annak érdekében, hogy megakadályozza a forgalmi előtéren és a poggyászosztályozó területeken megvalósuló bűncselekmények elkövetését.

A soron kívüli vizsgálat tavasz elejére várható eredményétől függően a légiközlekedési hatóság korlátozni fogja minden olyan szervezet engedélyét, amely nem képes biztosítani, hogy a Budapestre érkező vagy onnan induló utasok poggyászaikat sértetlenül és bontatlanul, azok tartalmát, értéktárgyaikat hiánytalanul kapják vissza.

Mint ismert, az elmúlt időszakban több Budapestre érkező utas is azért tett panaszt, mert értékeket loptak el a feladott poggyászukból. A Budapest Airport szerint az érkező utasok poggyászaival csak a légitársaságok alvállalkozói, a Ferihegyen működő földi kiszolgáló cégek (Celebi, Malév GH, Menzies, Budport) munkatársai kerülnek kapcsolatba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.