Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a felszámolás alatt lévő MALÉV GH Földi Kiszolgáló Zrt-t a kormány.

A Magyar Közlöny július 9-én megjelent, 2020. évi 164. számában közzétett, 338/2020. (VII. 9.) számú kormányrendelet szerint, a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény vonatkozó pontjai alapján
a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősíti a felszámolás alatt lévő MALÉV GH Földi Kiszolgáló Zrt-t.

A rendelet 2020. július 10-én, pénteken lépett hatályba, amelynek értelmében az állami földi kiszolgáló vállalat felszámolása során a Csődtörvény kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetekre vonatkozó, 65–67. paragrafusait kell alkalmazni.

Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a felszámolás során vagyonfelügyelőként, illetve felszámolóként a kormány által rendeletben kijelölt, kizárólagos állami tulajdonban álló nonprofit gazdasági társaság, azaz állami felszámoló jár el.

Mint korábban megírtuk, a MALÉV GH Zrt. felszámolását július 8-án rendelte el a Fővárosi Törvényszék, miután a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) június 16-án bejelentette, hogy megszűnik a Malév GH Zrt., a kormány a társaság gazdasági, pénzügyi, likviditási helyzetére tekintettel döntött a vállalat jogutód nélküli megszüntetése érdekében a felszámolási eljárás megindításáról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kapcsolódó cikk:

Új magyar földi kiszolgáló a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren