Szuhoj Superjet 100-asok érkeznek a Brussels Airlineshoz, a wet-lease formában üzemelő gépekkel Avrolinereket váltanak ki – írta a ch-aviation.

Fotó: Superjet International | © AIRportal.hu

Fotó: Superjet International

A gépek a CityJet légitársaságtól érkezhetnek, az első Superjet 100-ast már el is bázisolták Zaventem repülőtéren. A cég még decemberben meg is hirdetett egy toborzó kampányt, a társasághoz ugyanis a három Superjeten kívül CRJ-900 asok is érkeznek. Az ír légitársaság összesen 12 darab SSJ-100-ast rendelt, ezek közül hármat helyeznek el az újonnan megnyitott brüsszeli bázison.

A korábban az Air France tulajdonában álló légitársaság jelenleg még az Air France-nak is biztosít gépeket és személyzetet wet lease formájában, ezt a szerződést azonban idén novemberben felmondják és be is zárják a párizsi bázist. A járatokat a későbbiekben az Air France és regionális leányvállalata, a Hop! üzemelteti majd.

Az SSJ-100-as már korábban, tavaly júniusban bemutatkozott a CityJetnél, első kereskedelmi járatán a gép Corkból Nantes-ba repült. Ezzel a CityJet lett az első európai légitársaság, amely kereskedelmi forgalomba állította az orosz-olasz regionális géptípust.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Brussels Airlines már tavaly elkezdte kivezetni a flottából az öregecske Jumbolinókat, budapesti járataikat is már A320-as típuscsaládba tartozó gépekkel teljesítik az RJ85-ösök helyett. Jelenleg nyolc ilyen gép szolgál még a Lufthansa-csoport taglégitársaságánál.

Az SSJ-100-asokkal a közelmúltban akadt némi zűrzavar, a Roszaviacija orosz légiközlekedési ügynökség elrendelte a repülőgépek műszaki felülvizsgálatát az orosz üzemeltetők számára. A szakemberek meghibásodásokat észleltek a vízszintes vezérsík bekötési pontjaiban.

A Roszaviacija december 22-én adta ki a rendeletet. A gép gyártója, a Grazsdanszkije Szamoljoti Szuhogo (GSZSZ) közölte, hogy meghibásodás esetén január végéig az összes forgalomba került gépnél lecserélik a kérdéses alkatrészeket, az új gépeken pedig már kiküszöbölték a hibát, a megrendelések teljesítése nem szenved késedelmet.

A vizsgálatok lezárultáig az érintett Superjetek nem repülhetnek.