Sűríti vasárnaponként a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő 100E busz menetrendjét a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK tájékoztatása szerint vasárnap nap közben 10 percenként indulnak a buszok.

A 100E autóbuszjárat 2017 júliusa óta nyújt közvetlen eljutási lehetőséget a belváros és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A buszjárat utasszáma folyamatosan emelkedik, ezért az elmúlt évben a BKK több fejlesztést is végrehajtott: a buszok követési időköze a korábbi 30-ról 20 percre változott, bővült a járat üzemideje, és tavaly nyár óta a belváros felől érkező buszok közvetlenül a repülőtér indulási szintjére érkeznek.

Fotó: Budapesti Közlekedési Központ

A mostani bővítést az indokolta, hogy a 100E busz kihasználtságáról szóló adatok szerint az utasok száma továbbra is dinamikusan növekszik, a vasárnapi forgalom pedig kiugróan magas a hét többi napjához képest is.

A BKK 2019. március 31-től vasárnap napközben sűríti a 100E repülőtéri autóbusz menetrendjét, így a legforgalmasabb utazási időszakokban, 7 és 19 óra között tízpercenként indulva biztosít közvetlen eljutást a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport a napokban közölte, hogy a március 15-i hétvégén tapasztalt zsúfoltság miatt újabb parkolókat nyit meg és megállapodtak a BKK-val a 100E járat sűrítéséről, de menetrendet nem közölt. A 100E busz-t a Budapest bérlettel nem, csak 900 forintos jegy megváltása ellenében lehet használni.