Hazánkban még sosem látott produkciókkal is várja a látogatókat az évről évre egyre színvonalasabb, immár 8. alkalommal megrendezett Szegedi Nemzetközi Repülőnap (SZIA) a város repterén szeptember 8-9-én.

A szeptember 8-i, péntek délutáni légi programsorozatot ejtőernyős bemutató mellett Besenyei Péter nyitja Corvus Racer típusú gépével, majd Urbán Gergő mutat be légitáncot KA-26-os helikopterével – olvasható a szervezők közleményében.

Már az első nap is lesznek nemzetközi produkciók: érkezik Luca Salvadori egyedileg épített műrepülő gépével és a Hawks of Romania is.

Hazánkban még sosem látott produkcióval jön a svájci ex-Breitling csapattag Danielle Wingwalker, aki egy Boeing Stearman duplafedeles gépet táncol körbe a levegőben.

Forrás: Szeged International Airshow

Itt lesz a Flyby Aero Kft. két Jak-52-ese és a többszörös műrepülő bajnok, Vári Gyula is, aki idén az új Jak-55-ös gépével bemutatózik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Idén 100 éves a magyar hidroplános repülés, ennek alkalmából érkezik az Aeroexpress Kft. képviseletében a Cessna 206-os hidroplán is.

Az éjszakai műsor részeként világhírű produkcióval készül az AeroSPARX műrepülő csapata Grob ultralight gépeikkel, ledekkel és tűzijátékkal. Újdonságként érkezik a szlovák Detonics csapata egyedülálló pirotechnikai műsorral.

Az estét pedig a tavaly is sikeres drón show zárja majd.

A rendezvény második napján a nyitó produkciókat követően a DAC – Délvidéki Aero Club Góbé és LS3 vitorlázó repülők vontatása, a Hungaro Copter és Autogyro bemutató, végül a Goldtimer Alapítvány képviseletében az egyedülálló Li-2 bemutató repülésével zárja a délelőttöt, sok más produkció mellett.

A délutánt a RivAirShow T-28 Trojan amerikai kiképző repülő bemutatói folytatják, amelyből csupán egyetlen van Magyarországon. Itt lesz az Ocovski Bacovia Blanix Team 4 oldtimer vitorlázó géppel is. Mellettük Marek Choim is elkápráztatja a közönséget Extra 330-SC gépével.

Forrás: Szeged International Airshow

A megnövekedett igények miatt idén, rendhagyó módon már nem csak a programok közben, hanem egy teljes napon át várják a sétarepülések a látogatókat, öt különböző géppel.

A részletes program a SZIA oldalán olvasható.