A Wizz Air az ukrán menekülteket 100 000 ingyenes jeggyel segíti, ezeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhatják fel.

A légitársaság közlése szerint azok az ukrán menekültek, akik repülőjegyet szeretnének foglalni, további információt a légitársaság weboldalán találnak.

A 100 ezer ingyenes jegy mellett a társaság minden járatára különlegesen kedvezményes díjszabást biztosít a menekülőknek.

A foglaláshoz szükséges az ukrán útlevél vagy személyi igazolvány száma, és ezen iratokat a felszállás előtt minden esetben fel is kell mutatni.

Fotó: AIRportal.hu

Hozzátették: a Wizz Air már szolgálatba állított több nagyobb repülőgépet és kiegészítő járatot az Ukrajnával határos országokban, hogy ezzel is támogassa a hazájukat elhagyni kényszerülők mozgását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közleményben idézték Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját, aki azt mondta: „Együtt érzünk az ukrán néppel ebben a krízisben. Elkötelezetten támogatjuk az Ukrajnából menekülőket, hogy mielőbb biztonságos helyre jussanak”.