Három egyedi festésű repülőgépének New York feletti, alacsony áthúzásával tisztelgett az egészségügyi dolgozók előtt a Jetblue légitársaság, valamint százezer páros repülőjegyet ajánlott fel nekik.

A Healthcare Hero program első lépéseként a New York-i székhelyű légitársaság tízezer darab páros repülőjegyet osztott ki a városban dolgozó egészségügyi munkavállalók között, a maradék 90 ezer jegyet pedig kisorsolják. A Jetblue ugyanis felhívta utasait arra, hogy jelöljék azokat az ismerőseiket – legyen szó orvosokról, ápolókról, gyógyszerészekről, terapeutákról, szociális munkásokról -, akikről úgy gondolják, megérdemelnék a páros repülőjegyet áldozatos munkájukért.

Május 15-ig lehet benyújtani a rövid leírást arról, hogy miért az adott személy kapja meg az ingyenes repülőjegyet. A légitársaság emellett 23 ezer alkalmazottjának is páros repülőjegyet oszt ki, amelyet az egészségügyben dolgozó ismerőseiknek ajándékozhatnak. 

A Jetblue a három legújabb, New York ihlette speciális festésű repülőgépével alacsony áthúzást hajtott végre a város felett május 7-én, ezzel tisztelegve az egészségügyisek előtt.

Fotó forrása: JetBlue

“Tiszteljük azokat az egészségügyben dolgozókat, akik segítenek nekünk átvészelni ezeket a nehéz időket, és inspirálják az embereket. Ez lehetőség számunkra, hogy kimutassuk hálánkat az egészségügyben dolgozók hősies erőfeszítéseiért, nem csak itt, New Yorkban, hanem országszerte is” – jelentette ki Joanna Geraghty, a légitársaság ügyvezető igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelöléseket az ezen a weboldalon lehet leadni május 15-éig. A nyerteseknek csupán a reptéri illetékeket kell kifizetniük, és bármely Jetblue által üzemeltetett járatra beválthatják nyereményüket. Hasonló kezdeményezést indított a napokban a Qatar Airways is, mint arról beszámoltunk.