Szeptemberre halasztotta első dél-ázsiai útvonalának megnyitását a Wizz Air Abu Dhabi, a légitársaság eredetileg június 1-től hetente három járattal repült volna a Srí Lanka déli részén fekvő Mattala nemzetközi repülőtérre.

A Wizz Air Abu Dhabi június 1-ről szeptember 5-re halasztotta mattalai járatai elindítását, vélhetően a Srí Lankán hetek óta zajló tüntetések, az instabil gazdasági és politikai helyzet miatt.

A foglalási rendszerben most látható adatok szerint Wizz Air szeptember 5-től hétfőn, szerdán és pénteken repül Abu-Dzabi és Mattala között.

Mivel a Wizz Air nem árul átszállásos jegyeket, így azt nem tudni, hogy a légitársaság rugalmasan jár-e el például azokkal a magyar utasokkal szemben, akik csak azért vásároltak külön repülőjegyet Budapestről Abu-Dzabiba, hogy ott átszálljanak a mattala-i járatra. Az Abu-Dzabi – Mattala szakaszra egyértelmű, hogy jár a visszatérítés, de a Budapest-Abu-Dzabi viszonylatra alapesetben sem pénz, sem átfoglalási lehetőség nem jár a külön foglaláson lévő „csatlakozó járat” törlése miatt.

A repülőtér a sziget déli részén, légvonalban 150 kilométerre fekszik a dél-ázsiai sziget legnagyobb városától, Colombótól. A menetrend szerinti repült idő odafelé 5 óra 10 perc, visszafelé 5 óra 45 perc.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Wizz Air

A 22 millió lakosú Srí Lankán hetek óta heves tüntetések zajlanak, az ország kormánya a tömeges demonstrációk hatására még áprilisban lemondott, május eleje óta pedig rendkívüli állapot van érvényben. A koronavírus-járvány gazdasági hatásai és az ennek okán elmaradt idegenforgalmi bevételek miatt az ország nem tudja törleszteni adósságait, devizatartalékai csaknem kimerültek, megugrott az infláció, továbbá üzemanyag-, élelmiszer- és gyógyszerhiány lépett fel, valamint akadozik az áramellátás.