Hivatalosan április 17-én szerdán nyitja meg kaput a Jewel Changi Airport, a szingapúri repülőtér új “ékszerdoboza”, amely nem csak egy 135 ezer négyzetméteres terminál, hanem a reptéri várakozás új lehetőségeit is nyújtja.

Annak ellenére, hogy a Changi évről-évre elnyeri a világ legjobb repülőterének járó díjat, nem lehet mondani, hogy a vezetőség elkényelmesedne emiatt: állandó kényszert érez arra, hogy felülmúlja a már így is látványos terminálokat, és lenyűgözze az utazókat.

Néhány napja szerencsés szingapúri állampolgárok lehettek az elsők, akik betekintést kaptak a repülőtér legújabb attrakciójába, a Jewel (ékszer) névre keresztelt új épületrészbe, ennek örömére pedig több fotó és videó is megjelent a hivatalos, április 17-i megnyitó előtt.

A világ legmagasabb beltéri vízesése a Changi új terminálján kapott helyet (Forrás: Changi Airport)

A repülőtér legújabb épületszárnya több mint egy szokásos terminál (ami az eddig látottak alapján egyáltalán nem meglepő).

A 135 ezer négyzetméteres új komplexum leglátványosabb része kétségtelenül az a hatalmas vízesés, amely az épület tetejét adó üvegkupolából zúdul alá alá 40 méter magasból – ezzel a világ legnagyobb beltéri vízesése lett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ahogy azt a Changin járók már megszokhatták, a terület nagy részét zöld növényzet borítja, így a felette magasodó kupolának köszönhetően az ember hatalmas üvegházban érzi magát.

A világ egyik legzöldebb városában természetes, hogy a reptér is kertekkel van tele (Forrás: Changi Airport)

Természetesen a Jewel nem csak parkokat és vízeséseket foglal magában. Az új komplexumban rengeteg márka képviselteti magát, legyen szó vásárlásról, étkezésről vagy pihenésről. Több vadonatúj brand jelenik meg, többek között itt nyitja meg kapuit a Pokemon Center Singapore, de több fine-dining étterem is várja majd az utazókat.

A Jewel területével a repülőtéren található hotelszobák száma is nő, először Ázsiában a Changi ad helyet a YOTELAIR nevű kapszulahotel-láncnak, amelynek 130 ‘szobájával’ az egész repülőtér területén mostantól 910 bérelhető szálláshely áll rendelkezésre.

Új várók, éttermek és hotelszobák is helyet kapnak az új szárnyban (Forrás: Changi Airport)

Az április 17-i nyitás után egyelőre csak a Jewel egy része lesz elérhető az utasoknak, más attrakciók az év közepétől látogathatók – ilyen például az útvesztő vagy a csúszdapark, ami valószínűleg a gyerekek nagy kedvence lesz.

Forrás: Changi Airport