Alig hét hónappal az első kapavágást követően felépült és szerkezetkész a Boeing repülőgépgyár vadonatúj everetti gépátadó központja. A csaknem 17000 négyzetméter alapterületű Boeing Everett Delivery Center 2013 első negyedévében nyitja meg kapuit.

Hamarosan új gépátadó központot nyit a Boeing repülőgépgyár. A vadonatúj Everett Delivery Center építési munkálatairól Randy Tinseth, a Boeing Commercial Airplanes marketing igazgatója számolt be rövid, fotókkal tarkított blog bejegyzésében.

A csaknem 17000 négyzetméter alapterületű új átadó központ ünnepélyes első kapavágása március 5-én volt. Az akkor még csak számítógépes látványterveken látható épületkomplexum hét hónappal később való formát öltött.

Az irodahelyiségekkel, konferenciatermekkel és persze repülőgép-állóhelyekkel is rendelkező központ háromszor akkora lesz, mint a jelenlegi, amelyet a gyárral együtt még a ’60-as években építettek és utoljára 2006-ban újítottak fel.

Azt követően, hogy egy repülőgép legördül a gyártósorról az átadó központ veszi át és kezdi meg rajta az átadás előtt szükséges eljárásokat. A központ koordinálja a külső festést, a rendszerek alapos ellenőrzését, valamint a berepülési programot is. Nem véletlen, hogy nagyobb irodaterületet igényel mindez, hiszen ezeken a procedúrákon már a megrendelő delegáltjai is jelen vannak és a gyártó szakembereivel együttesen készítik fel gépüket az ünnepélyes átadásra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Everett Delivery Center az amerikai gyártó szélestörzsű típusainak, a Boeing 747-8, 767, 777, valamint 787 Dreamlinerek átadó helye lesz. A komplexum 2013 elején nyitja meg kapuit.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!