Nincs könnyű dolga a Norwegian női személyzetének, ugyanis új megjelenési szabálykönyvet vezetett be a légitársaság. Amellett, hogy megszabták, milyen magassarkút kell viselniük, a sminkről és az elfogadott ékszerekről sem szabad megfeledkezniük egy-egy munkanap előtt.

A Norwegian tartja magát ahhoz, hogy a brand a legfontosabb, ehhez pedig április elsejétől 22 oldalas útmutatót kell betartaniuk a légiutaskísérőknek, amelytől nem térhetnek el.

A cipőnek minimum 2 centiméteres sarokkal kell rendelkeznie, ha pedig valamelyik stewardess szeretne lapos talpú lábbeliben dolgozni, annak félévente megújítandó orvosi igazolást kell magánál tartania, hogy ez az egészségügyi állapota miatt szükséges.

Nem csak a cipőt határozták meg: az is elő van írva, hogy a szemükön visszafogott sminket kell használniuk, az arcukon pedig színezett hidratálót vagy púdert. Ezzel szemben a férfiak nem viselhetnek sminket, kivéve, ha egy pattanást szeretnének eltakarni.

Forrás: Norwegian Air

A stewardessek legfeljebb két-két gyűrűt hordhatnak, kizárólag arany vagy ezüst (színű) anyagból. Semelyik ékszerükön nem jelenhet meg vallási jelkép.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norwegian szóvivője a The Independent megkeresésére azt mondta, hogy a légiutaskísérőknek engedélyezett a lapos talpú cipő a fedélzeti kiszolgálás közben, csupán ezen kívül követelik meg a magassarkút, szabályzatukat pedig a dolgozóik bevonásával készítették el.

A nőjogi aktivistáknak is megvan a véleménye: szerintük az egyenruha egy dolog, azonban a kötelező cipőviselet vagy smink előírása a mai világban már elavultnak számít.

Ezt jól mutatja az új szabály, amelyet például a Virgin Atlantic is bevezetett: náluk többé nem előírás a női személyzetnek sem a sminkelés, sem pedig a szoknya viselése. Hasonló szabályok érvényesek az Air Lingus személyzetére is.