A Norwegian megállapodást kötött a Widerøe felvásárlásáról, a diszkont cég több mint egymilliárd dollárt fizet a norvég regionális légitársaságért, amely saját márkanevét megtartva működik tovább.

A Norwegian és a WF Holding AS megállapodása értelmében a Widerøe mintegy 11,25 milliárd norvég korona (1,06 milliárd dollár) készpénzes tranzakciót követően kerül a diszkont légitársaság irányítása alá. A pontos összeg még bizonyos feltételek és a regionális cég 2023-as eredménye függvényében változhat.

A Widerøe önálló vállalatként, saját márkával, szervezettel és bodø-i székhellyel továbbra is fennmarad.

Fotó: AIRportal.hu

A két légitársaság útvonalhálózata csak nagyon kis mértékben van átfedésben, tehát jól kiegészítik egymást.

Az összesen 107 norvégiai belföldi útvonalból, amelyek közül 85-öt a Widerøe, 22-t pedig a Norwegian üzemeltet, mindössze öt útvonal van átfedésben, és ezek mindegyike üzemeltethető normál sugárhajtású repülőgépekkel. A két légitársaság 2022 szeptembere óta működik együtt stratégiai partnerként.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A megállapodás szélesebb útvonalhálózatot és több választási lehetőséget biztosít majd az utasok számára, valamint hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez is Norvégiában.

A Widerøe Norvégia legrégebbi légitársasága, öt bázison működik, flottájában 45 darab De Havilland Canada Dash 8-as – amelyből 23 darab -100-as és tizenöt darab -400-as változat – valamint három Embraer E190-E2-es repül. A cég az utasok számában mérve mintegy 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a norvég belföldi piacon, tavaly 3,3 millió utast szállított.

Forrás: Wideroe